Fedtfattig Boller i Karry
Boller i Karry er en god dansk ret.
Vi har rettet lidt på opskriften så du nu kan få fedtfattig boller i karry
Ingredienser
Klik på ordet, for at bestille økologiske varer.
Kødboller:
500 gram hakket svinekød med lav fedtprocent
180 gram løg
1 æg
Salt & peber
Karrysovs:
2 æbler
5 dl. vand
1 dl. skummetmælk
1 spsk. maizena
Fremgangsmåde:
Kødboller
Bland havregryn, mel, salt og peber sammen i en skål. Rør de hakket løg og ægget i havregryns. Bland til massen er jævn. Tilsæt det hakkede svinekød og rør godt. Blandingen skal være fast, så den kan formes til kødboller.
Bring vand med salt i kog. Undgå at vandet spilkoger. Form kødbollerne med en ske og læg dem i det kogende vand. Kog kødbollerne ved svag varme ca. 5 minutter, til de føles faste indeni. Tag kødbollerne op og lægges i en sigte til de skal i sovsen.
Karrysovs
Varm olien i en gryde og ”brænd” karryen af. Tilsæt vandet fra kødbollerne samt mælken. Rør maizena op i kold vand og jævn karrysovsen. Tilføj de udskåret æbler kog sovsen i ca. 10 minutter og smag den til med krydderier. Læg kødbollerne i sovsen og rør forsigtigt.
Servering
Serveres med ris eller bulgur samt dampede grønsager
Pingback: Klassisk Gullash med ris - Naturligt liv .Dk
Pingback: Hjemmelavet Basilikums Pesto - Naturligt liv .Dk
Pingback: Grøntsagsfrikadeller med kartofler - Naturligt liv .Dk
Pingback: Tyrkisk pizza med oksekød - Naturligt liv .Dk