Tyrkisk pizza med oksekød

Del på:

Mange ved ikke at tyrkerne har deres helt egen type pizza.

På tyrkisk kaldes den Lahmacun

Er man tilhænger af meget fyld, og mindre brød, så er den tyrkiske pizza lige noget for dig

Ingredienser til tyrkisk pizza:

Klik på ordet, for at bestille økologiske varer.

Dej

1 dl. yoghurt

½ pakke gær

1-2 dl. lunken vand

500 gr. hvedemel

2 spsk. olie

1 tsk. sukker

1 tsk. salt

Fyld:

400 gr. hakket oksekød

1 stort løg

2 fed hvidløg

1/2 grøn peberfrugt

1 bundt frisk persille

1 dåse flåede tomat

2 spsk. tomatpure

1 tsk. sort peber

1 spsk. salt

1 dl. vand

Knivspids knust chili

Forvarmet ovn: 250 gr.

 

Fremgangsmåde:

Hæld mel i en skål og tilsæt gær, yoghurt, olie, vand, salt og sukker. Ælt godt sammen. Tilføj mere mel efter behov. Ælt dejen til den er blank og smidig. Lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter. Del dejen i små stykker på størrelse med et æg. Lad dejen hæve ekstra 20 min.

Kødfyld: Læg kødet i en skål. Hak løg, hvidløg, peberfrugt og persille. Tilsæt tomatpure, flåede tomat, vand og krydderier. Rør det sammen.

Gør 2 bageplader klar. Smør bagepladerne ind i et tyndt lag olie.

Drys bordet med mel. Rul dejen tynd på bordet og placer dejen på bagepladerne.

Drys lidt mel på bordet. Rul dejen forsigtig ud til den er rund og på størrelse med lille tallerken. Læg det runde dej på bagepladen. Der kan være 3 stk. udrullede dej på en bageplade. Placer 1 spsk. fyld ovenpå hvert stykke dej og fordel det. Bag pizzaerne i ca. 5-7 minutter. Tages ud når de begynder at få farve.

Serveres med salat og dressing.

 

Andre naturligt liv opskrifter: