Guide: Solen er sund for dig

Solen er sund for os, men samtidig skadelig.

Den har artikel handler om alle de gode ting solen gør for os og vores krop.

1.Solen er den vigtigste og bedste kilde til at få masser af D-vitamin. D-vitamin er vigtigt fordi det både forebygger kræft (prostatakræft, brystkræft, livmoderkræft og mavekræft er solen gavnlig imod) og er vigtig for dit immunforsvar. Derudover stabiliserer D-vitamin calcium og fosfor i vores knogler og tænder.

Note: For meget sol kan give hudkræft, herunder den farlige modermærkekræft. Risikoen øges, hvis du bliver solbrændt.

2. Sollys øger også mængden af de røde blodlegemer og er god for blodcirkulationen. Blodet godt kan lide varme, og at blodet altid vil flyde til den varmeste del af kroppen. Fordi sollys er godt for blodcirkulationen, betyder det også, at solen kan være med til at nedsætte blodtrykket, fordi blodet flyder lettere rundt når blodcirkulation er god.

3. Solen er med til at stimulerer flere af kroppens organer, og hjælper dem til at nedbryde giftstoffer, der kan fremkalde kræft og andre sygdomme. Solen er bla. god for leveren, kirtler som bugspytkirtlen, skjoldbruskkirtlen, mavesækken, nyrerne og binyrerne.

4. Solen er med til at stabilisere en god søvn rytme. Kroppen er bygget til automatisk at blive træt når det er mørkt og vågne når det er lyst. I Alanya bliver det mørkt om aftenen, og ligger man elektronik fra sig ( som mange bruger som aftens underholdning, inden de skal sove), og lader kroppen mærke efter, kan man med fordel bruge sin ferie på at få en god rytme.

5. Solen og varmen gør os glade, og giver muligheden for at lave udendørs aktiviteter.

6. Sollys er godt for musklerne fordi det øger mængden af ilt i blodet og formentlig forbedrer det også kroppens evne til at sende ilt ud i vævet, herunder til musklerne. Kroppens evne til at aktivere musklerne, bliver også bedre af sollys.

Når alt det positive er sagt, skal man stadig huske de negative og til tider smertefulde effekter solen har. Læs her, hvordan du undgår at blive solbrændt.

Køb økologisk solcreme her

Køb UV-beskyttende badetøj til børn her

Køb blebadebukser her

Køb solhatte til børn her

Køb Kvalitets svømmebriller her

Kilde: Alanya.Dk


 Indlægget indeholder affiliatelinks