Fedtfattig Boller i Karry

Del på:

Boller i Karry er en god dansk ret.

Vi har rettet lidt på opskriften så du nu kan få fedtfattig boller i karry

Ingredienser

Klik på ordet, for at bestille økologiske varer.

Kødboller:

500 gram hakket svinekød med lav fedtprocent

100 gram havregryn fineFedtfattig boller i karry, boller i karry, opskrift på boller i karry, opskrifter på boller i karry, opsrkift fedtfattig boller i karry

1 spsk. fuldkorns hvedemel

180 gram løg

1 æg

Salt & peber

 

Karrysovs:

2-4 tsk. karry

2 tsk. solsikkeolie

2 æbler

5 dl. vand

1 dl. skummetmælk

1 spsk. maizena

 

Fremgangsmåde:

Kødboller
Bland havregryn, mel, salt og peber sammen i en skål. Rør de hakket løg og ægget i havregryns. Bland til massen er jævn. Tilsæt det hakkede svinekød og rør godt. Blandingen skal være fast, så den kan formes til kødboller.

Bring vand med salt i kog. Undgå at vandet spilkoger. Form kødbollerne med en ske og læg dem i det kogende vand. Kog kødbollerne ved svag varme ca. 5 minutter, til de føles faste indeni. Tag kødbollerne op og lægges i en sigte til de skal i sovsen.

Karrysovs
Varm olien i en gryde og ”brænd” karryen af. Tilsæt vandet fra kødbollerne samt mælken. Rør maizena op i kold vand og jævn karrysovsen. Tilføj de udskåret æbler kog sovsen i ca. 10 minutter og smag den til med krydderier. Læg kødbollerne i sovsen og rør forsigtigt.

Servering
Serveres med ris eller bulgur samt dampede grønsager