Tyrkisk risdessert – Fırın sütlaç

Del på:

Er du træt af at servere traditionelle fedt fyldte desserter?

Så bør du prøve den tyrkiske risdessert kaldt Fırın sütlaç.

Fırın sütlaç kan minder på mange måder om risengrød, men er samtidig en lækkert anderledes twist.

 

Ingredienser til  tyrkisk risdessert – fırın sütlaç:

1 l økologisk mælk (Frisk mælk, sødmælk eller letmælk kan bruges)
1,5 dl grødris
2,5 dl vand
1 dl sukker
1 tsk vanilje

Fremgangsmåde:

Kom risene i en gryde med vand og lad det koge ved svag varme, indtil der næsten ikke er mere vand. Brug en tykbundet gryde, så det ikke brænder på. Hæld mælken i og rør rundt engang imellem, indtil det koger.

Tilsæt sukker og vanilje og lad det koge meget svagt, indtil det får en tykkere konsistens. Den må helst ikke blive for tyk. Massen bliver også efterfølgende tykkere i konsistensen, når den står i køleskabet.
Hæld grøden over i  forme, der kan tåle varme og sæt dem på en bagerist og bag dem øverst i ovnen ved 250 grader varmluft . Overfladen skal bare få farve og det går rigtigt stærkt, så hver opmærksom.
Lad fırın sütlaç køle af og spis det eller stil det i køleskabet med noget husholdningsfilm over.

Naturligtliv.dk har indgået et samarbejde med Esra Alici Pedersen fra 2verdener.dk. Tak til Esra for en super opskrift

 

Mangler du inspiration til andre spændende opskrifter?


One thought on “Tyrkisk risdessert – Fırın sütlaç

Comments are closed.