BørnFamilielivGravidGuidesKvinderMændMorSex & samliv

5 gode grunde til at sove med økologisk sengetøj

Ved du nok om økologisk sengetøj og de mange fordele, der kommer med at sove i økologisk sengetøj?

Danmark den nation i Europa, som bruger flest penge på økologi. Men økologisk sengetøj er et økologi-område, mange familier stadig ikke investere i.

Derfor har vi i denne artikel samlet en liste med 5 gode grunde til at sove med økologisk sengetøj.

Husk også, at bare fordi sengetøjet er lavet i økologisk stof, så behøver det langt fra at være kedeligt! Økologisk sengetøj findes i et utal at moderne og smarte designs til både babyer, juniors og voksne.

økologisk sengetøj, fordele ved økologisk sengetøj, sengetøj i økologiske materiale, gode grunde til at benytte økologisk sengetøj, fakta om økologisk sengetøj, derfor skal du sove i økologisk sengetøj, viden om økologi, viden om økoligisk sengetøj

Slip for at sove med kemikalier

Når du væger ”almindeligt” / ikke-økologisk sengetøj, så vælger du også mere eller mindre frivilligt, at sove med kropskontakt til et stykke stof, der kan være lavet på kemikalier, insekticider eller pesticider.

Dit sengetøj dækker det meste af din krop i en betydelig del af nattens timer og kemikaliernes påvirkning kan på langsigtet kan medføre kræft og nerveskader. Der også en chance for at udvikle allergi, når du eller dine børn sover med industrielt fremstillet sengetøj, hvor bomulden er blevet gødet og der er blevet sprøjtet for ukrudt og skadelige insekter.

Men alt dette kan du og din familie nemt slippe for, hvis blot du køber økologisk sengetøj (som ofte koster det samme som ikke-økologisk sengetøj)

Se her: Find økologisk sengetøj til babyer og junior her

økologisk sengetøj, fordele ved økologisk sengetøj, sengetøj i økologiske materiale, gode grunde til at benytte økologisk sengetøj, fakta om økologisk sengetøj, derfor skal du sove i økologisk sengetøj, viden om økologi, viden om økologisk bomulds produktion,

Økologisk sengetøj er mere bæredygtigt

Det er naturligvis sundest for dig og din familie at sove i så naturlige materialer som muligt, men det er også sundere for moderjord, når vi benytter os af økologiske vare.

Økologisk dyrkning er med til at beskytte både grundvand og biodiversitet, som har en stor betydning for alle levende væsner, måde mennesker og dyr, som bor i områderne.

Ifølge World Health Organisation, dør mellem 20.000 og 40.000 mennesker hvert år pga. pesticide-forgiftning. Her snakket vi ikke kun om bomuldsbønderne, men også lokal befolkningen som bor tæt på dyrkningsområderne. Flere forskere har fundet betydelige stigninger i antallet af medfødte lidelser, kræfttilfælde og andre sygdomme i områderne med bomuldsproduktion.

I gennemsnit skader det miljøet langt mindre at fremstille økologisk sengetøj og det er også en af grundene til at økologisk sengetøj også bliver kaldt bæredygtigt sengetøj.

Se her: Find økologisk sengetøj til voksne her

Sengetøj i bedre kvalitet

I konventionel bomuldsproduktion bliver bomulden plukket med maskiner, hvorimod økologisk bomuld altid bliver plukket i hånden. Ved at plukke bomuld med hånden, får man stærkere og længere bomuldsfibre og dermed bomuld af en bedre kvalitet. Det betyder sengetøj i bedre kvalitet og som holder bedre.

En mere stabil natte temperatur

Både børn og voksne kan have problemer med nattesved, som giver mareridt og en dårlig nattesøvn. I økologisk sengetøj er materialerne ubehandlede og naturlig gennemluftning, hvilket giver kroppen bedre mulighed for at ånde.

Læs også >> Guide: Find den bedste økologisk shampoo

økologisk sengetøj, fordele ved økologisk sengetøj, sengetøj i økologiske materiale, gode grunde til at benytte økologisk sengetøj, fakta om økologisk sengetøj, derfor skal du sove i økologisk sengetøj,

Mindre tøjvask

Økologisk stof har naturlig gennemluftning og derfor behøver sengetøjet ikke vaskes så ofte. Ofte kan økologisk sengetøj nøjes med at blive luftet grundigt igennem.

På den måde spares der både tid og penge på tøjvask og sengetøjet holder længere, da det ikke slides i vaskemaskinen.

Læs også >> Guide: Få styr på mærkerne

Indlægget indeholder reklame for wonderliving og affiliate links.

Køb økologisk sengetøj og lagener her

økologisk sengetøj, fordele ved økologisk sengetøj, sengetøj i økologiske materiale, gode grunde til at benytte økologisk sengetøj, fakta om økologisk sengetøj, derfor skal du sove i økologisk sengetøj, viden om økologi, viden om økoligisk sengetøj

Wonderliving.dk har Danmark’s største udvalg af sengetøj og lagener i 100% bambus. Her kan du finde både bambussengetøj til børn og voksne i mange forskellige farver, og som passer til alle de danske gængse dynestørrelser.

Alle produkter fra Wonder Living er bæredygtig produceret fra 100% økologisk voksende bambus (FSC®-mærket) og det færdige produkt er OEKO-TEX® 100 certificeret.

Se økologisk sengetøj her

Se økologisk Faconlagener her

 

 

.

 

3 thoughts on “5 gode grunde til at sove med økologisk sengetøj

Lukket for kommentarer.