Guide: 5 gode økologisk shampoo

Del på:

I Danmark må producenterne anvende over 7.000 forskellige slags kemiske stoffer og ekstrakter i kosmetiske produkter som blandt andet er at finde i shampoo.

Miljøstyrelsen har oplyst, at godt 750 af disse stoffer er reguleret. De øvrige 6250 stoffers sundhedsskadelige virkning er endnu ikke blevet testet grundigt nok til man kender deres virkning, men de er alligevel godkendt til bruge i fremstillingen af kosmetiske produkter til måde børn og voksne.

Din hud er kroppens største organ. Huden absorberer næsten alt, hvad du påfører den. Alle de stoffer, som kroppen ikke kan udskiller igen, lagres i din krop, dit fedtvæv, i hjernen og leveren og føres derfra ud i dit blod.

For at sikre dig at det du påføre din krop ikke er skadeligt for dig selv, og for miljøet så bør du vælge en økologisk shampoo.

Vi har fundet 5 gode økologiske shampoos:

large_shampoo_aloevera_1000ml_ny_2014

Økologisk kamille og Aloe vera Urtekram Shampoo

Denne økologiske Shampoo har en mild duft af kamille og de gode egenskaber fra Aleo vera i sig. Urtekram Shampooen skummer ligesom en almindelig shampoo. den er let at skylder ud og efterlader håret glansfuldt og let til at redde ud, hvilket også gør den meget velegnet til børn.

Hvis den økologiske Kamille og Aloe vera shampoo ikke er din duft, så har Urtekram et stort udvalg af shampooer at vælge imellem, så du finder nemt en, der passer til din hårtype. Urtekram shampoo er mild og indeholder ingen skrappe tensider. Kun urteekstrakter, hvedeproteiner, sæbestoffer fra oliepalmer samt vegetabilske olier, der vasker håret rent og blødt.

Pris: 91,95 kr – Gå til shop

large_dr_organic_shampoo-arganoil_265ml

Dr. Organic Argan Oil Økoligsk Shampoo

Denne lækre økologiske Argan oil shampoo har en utrolig rig kilde til vitaminer, antioxidanter og essentielle fedtsyrer. De unikke egenskaber af denne fantastiske olie kombineret med en række økologiske æteriske olier og frugtekstrakter, skaber en fyldig hårshampoo, der udglatter og renser hårets fibre, uden at skade dem og efterlader håret rehydreret og revitaliseret.

Dr. Organic benytter kun de fineste naturlige og økologiske råvarer, hvor det er muligt. De aktive ingredienser stammer fra hele verden, og er alle grundigt testet for at sikre at de opfylder vores strenge retningslinjer for kvalitet. Kombineret med de nyeste videnskabelige metoder til udvinding, ønsker Dr. Organic at sikre at de aktive stoffer bevares for derved at skabe produkter der virkelig fungerer.

Pris: 71,95 kr – Gå til shop

7446_1

Faith In Nature økologisk Shampoo med Kokos

Kokos shampoo med økologiske ingredienser fra Faith in nature. Den shampoo kan anbefales til alle hårtyper og er især god til tørt, skadet og farvet hår. Den lækkre tropisk shampoo er med økologisk kokos som fugter i dybden. Shampooen egner til alle hårtyper, men da kokosolie er meget fugtgivende er den især suveræn til tørt, skadet og farvet hår. Efterlader håret skinnende og dejligt duftende.

Pris: 71,95 kr – Gå til shop

 

16289

GreenPeople Moisturising økologisk Shampoo

Økologisk shampoo fra GreenPeople lavet på 100 procent nedbrydelige ingredienser. Denne shampoo har fugtgivende egenskaber til alle typer af hår og afhjælper problemer hos personer med filteret hår. I Shampoon findes der vaskeaktiver stoffer, der alle er af økologisk karakter. Efter hårvask spreder  shampoo en stemning af ylang ylang og appelsinblomst i håret.

Pris: 131,95 kr – Gå til shop

 

18753_1

EFB Økologisk baby Shampoo & Bodywash med Kamille

Denne økologiske Kamille Shampoo & Bodywash er særligt udviklet til at være meget mild og er derfor egnet til sensitiv hud for babyer. Kamille er hovedingrediensen, fordi den gennem århundreder har været brugt for dens milde og helende egenskaber – ideel til babyer! Der er tilsat flere organiske planteolier for at forbedre rensning af huden og give en frisk duft.

De må virke, siden flere og flere sundhedsbevidste mødre og fædre i England har gjort denne parabenefrie all in one shampoo/bodywash til deres foretrukne.

Pris: 69 kr – Gå til shop