Guide: 10 gode økologisk shampoo

Økologisk Shampoo er noget af det bedste du kan vaske dit hår med

I Danmark må producenterne anvende over 7.000 forskellige slags kemiske stoffer og ekstrakter i kosmetiske produkter som blandt andet er at finde i shampoo.

Miljøstyrelsen har oplyst, at godt 750 af disse stoffer er reguleret (2017). De øvrige 6250 stoffers sundhedsskadelige virkning er endnu ikke blevet testet grundigt nok til man kender deres virkning, men de er alligevel godkendt til bruge i fremstillingen af kosmetiske produkter til måde børn og voksne.

Din hud er kroppens største organ. Huden absorberer næsten alt, hvad du påfører den. Alle de stoffer, som kroppen ikke kan udskiller igen, lagres i din krop, dit fedtvæv, i hjernen og leveren og føres derfra ud i dit blod.

Læs også >> Sådan bliver du mere miljøvenlig

For at sikre dig at det du påføre din krop ikke er skadeligt for dig selv, og for miljøet så bør du vælge en økologisk shampoo.

Note: Artiklen er sidst opdateret D. 24/01 2021. ALLE links i denne artikel er affiliate / reklame links, som sender dig videre til webshoppen.

Vi har fundet 10 gode økologiske shampoos:
large_shampoo_aloevera_1000ml_ny_2014
Økologisk kamille og Aloe vera Urtekram Shampoo

Denne økologiske Shampoo har en mild duft af kamille og de gode egenskaber fra Aleo vera i sig. Urtekram Shampooen skummer ligesom en almindelig shampoo. den er let at skylder ud og efterlader håret glansfuldt og let til at redde ud, hvilket også gør den meget velegnet til børn.

Hvis den økologiske Kamille og Aloe vera shampoo ikke er din duft, så har Urtekram et stort udvalg af shampooer at vælge imellem, så du finder nemt en, der passer til din hårtype. Urtekram shampoo er mild og indeholder ingen skrappe tensider. Kun urteekstrakter, hvedeproteiner, sæbestoffer fra oliepalmer samt vegetabilske olier, der vasker håret rent og blødt.

Pris: 65 kr – Gå til shop

large_dr_organic_shampoo-arganoil_265ml
Dr. Organic Økologisk Shampoo

Dr. Organic benytter kun de fineste naturlige og økologiske råvarer, hvor det er muligt. De aktive ingredienser stammer fra hele verden, og er alle grundigt testet for at sikre at de opfylder vores strenge retningslinjer for kvalitet. Kombineret med de nyeste videnskabelige metoder til udvinding, ønsker Dr. Organic at sikre at de aktive stoffer bevares for derved at skabe produkter der virkelig fungerer.

Pris: 64 kr – Køb økologisk shampoo fra Dr. Organic her

16289
GreenPeople Moisturising økologisk Shampoo

Økologisk shampoo fra GreenPeople lavet på 100 procent nedbrydelige ingredienser. Denne shampoo har fugtgivende egenskaber til alle typer af hår og afhjælper problemer hos personer med filteret hår. I Shampoon findes der vaskeaktiver stoffer, der alle er af økologisk karakter. Efter hårvask spreder  shampoo en stemning af ylang ylang og appelsinblomst i håret.

Pris: 131,95 kr – Gå til shop

18753_1
EFB Økologisk baby Shampoo & Bodywash med Kamille

Denne økologiske Kamille Shampoo & Bodywash er særligt udviklet til at være meget mild og er derfor egnet til sensitiv hud for babyer. Kamille er hovedingrediensen, fordi den gennem århundreder har været brugt for dens milde og helende egenskaber – ideel til babyer! Der er tilsat flere organiske planteolier for at forbedre rensning af huden og give en frisk duft.

De må virke, siden flere og flere sundhedsbevidste mødre og fædre i England har gjort denne parabenefrie all in one shampoo/bodywash til deres foretrukne.

Pris: 69 kr – Gå til shop

Økologisk shampoo, Øko Shampoo, Shampoo økologisk, miljøvenlige Shampoo, Nardos økologisk Shampoo, Aloe Vera økologisk shampoo
Nardos Aloe Vera Hair & Body shampoo

Aloe Vera Hair & Body shampoo 25% fra Nardos er en mild og skånsom luksusshampoo der blødgøre både hår og hovedbund. Aloe Vera Hair & Body shampoo består af 25% ren gel fra økologisk dyrkede Aloe Vera planter.

Pris: 61 kr – Køb økologisk shampoo her

Juhldal økologisk Shampoo, Økologisk shampoo, Øko Shampoo, Shampoo økologisk, miljøvenlige Shampoo, økologisk shampoo med Juhldal Shampoo
Juhldal Shampoo No 9

Denne lækre shampoo fra Juhldal er med økologisk aloe vera, rosmarin og grøn te.

Juhldal Shampoo No 9 modvirker hårtab samt udtørring af hår og hårbund.

Shampooens unikke kombination giver dig en stimulerende virkning, samt styrker din hårbund samt hårstrå.
Din hovedbund bliver plejet og renset med indholdet af aloe vera og rosmarin. Ekstrakterne fra den grønne te beroliger din hovedbund og den tilsatte kvikhvede giver dit hår fugt og ikke mindst silicium, der går ind og styrker din hårbund og dit hår.

Pris: 101,15 kr – Køb Juhldal shampoo her

Naturfarm Caviar Shampoo Ginkgo Biloba, Shampoo økologisk, økologisk shampoo, Naturfarm økologisk Shampoo
Naturfarm Caviar Shampoo Ginkgo Biloba
Caviar + Økologisk Ginkgo Biloba Hydro Soft Shampoo® – giver håret fylde og glans med omgående effekt uden parabener.

De aktive stoffer fra caviar er rige på proteiner og vitamin A, D, E, C og samtlige B-Vitaminer samt den økologiske Ginkgo biloba – som fungere som anti-oxidant – fornyer hovedbunden og beskytter håret overfor oxydative agenter.
Tilsætning af frugtenzymer bevirker, at tør og skællet hud forhindres. Ud over ovennævnte indeholder Caviar + økologisk Ginkgo biloba Hydro Soft Shampoo flere andre gavnlige naturlige plantestoffer.

Pris: 105 kr – Køb Naturfarm shampoo her

Sante Shampoo Organic, Økologisk shampoo, Øko Shampoo, Shampoo økologisk, miljøvenlige Shampoo,
Sante Shampoo Organic Gloss Orange and Coconut

Med økologisk aloe vera, økologisk kokos og økologisk appelsin olie. Denne citrus-friske familieshampoo renser mildt og grundigt hovedbund og hår ved hjælp af udvalgte vegetabilske ingredienser.

Dens værdifulde hårpleje formel med økologisk aloe vera juice, hårbalsamens inulin og økologisk kokos ekstrakt sikrer glans og volumen til dit hår.

Pris: 133 kr – Køb Sante Økologisk shampoo her

Sante Shampoo Organic, Økologisk shampoo, Øko Shampoo, Shampoo økologisk, miljøvenlige Shampoo,
Sante Shampoo Organic Treatment Ginko and Olive

Genopliv træt, stresset hår med økologisk ginkgo og økologisk aloe vera.

Denne familieshampoo med en delikat, pudderagtig duft rengør mildt og grundigt hovedbund og hår ved hjælp af udvalgte vegetabilske ingredienser.

Dens værdifulde hårpleje formel med økologisk ginkgo ekstrakt, organisk aloe vera juice, hårbalsamens inulin og økologisk olivenolie giver ny vitalitet og elasticitet.

Pris: 133 kr – Køb Sante Økologisk shampoo her

Økologisk shampoo, Øko Shampoo, Shampoo økologisk, miljøvenlige Shampoo, Avalon Organics Shampoo, Avalon økologisk shampoo
Avalon Organics Shampoo

Døjer du med hovedbundsproblemer? Det kan du nu sætte en stopper for!
Ved hjælp af en blanding af beta glucan, tea tree, e-vitamin, aloe vera og quinoa protein renser denne shampoo en irriteret samt sart hovedbund.

Shampooen er NSF certificeret, hvilket sikre dig som kunde, at dens indehold er minimum 70% økologisk.

Pris: 79 kr – Køb Avalon Økologisk shampoo her

Læs også >> 5 gode grunde til at sove med økologisk sengetøj

Økologisk shampoo, Øko Shampoo, Shampoo økologisk, miljøvenlige Shampoo, Urtekram økologisk Shampoo