BørnFamilielivKvinderMændSex & samliv

Få mindre digital stress i hverdagen med 4 nemme øvelser

At gå offline er lidt ligesom at være ikke at må tale i en uge.
I princippet kan alle gøre det, men de færreste før faktisk forsøget. Og de der gør det oplever hurtigt at det er meget svære end det ser ud. 
Før du går i gang med at gå offline, så lær sig selv det franske ord “dolce far niente” som betyder “sweetdeal of doing nothing”. Det handler ikke om at være doven, men om at nyde det absolut øjeblik.
For franskmændene er dette koncept en fast del af hverdagen. De er kendt for deres nærvær, hvor de går på cafe med vennerne, drikker vin i solnedgangen eller bare nyder øjeblikket.
Forestil dig et øjeblik at du ligger på dit dødsleje, og tænker tilbage på dit liv. Hvad tror du, du vil tænkte på? Dit første kys? Fødslen af dine børn? En skøn ferie? Eller da du vandt alle niveauer af Angry bird?

Få mere dolce far niente og mindre digital stress.

Vi har samlet en guide med 4 udfordringer, som kan hjælpe dig med at blive mindre digital afhængig.
1: Oplad telefonen i et andet rum
Hvis du er digital afhængig, så er telefonen sikkert tæt på dig hele tiden. Men hvis du altid er online, skal din telefon med sikkerhed lades mindst 1 gang om dagen.
Udfordre dig selv, ved at sætte telefonen til at lade i et andet rum end du befinder dig i. Når telefonen sidder i stikkontakten er den mindre mobil, og hvis du skal bevæge dig for at tjekke telefonen, er du mere sandsynligt at du tjekker den mindre.
For mange er denne øvelse den første øjenåbner til at forstå, hvor meget de faktisk kigger på deres telefon uden nogen grund, Dette er en god øvelse til at vende dig af med din konstante kontakt med mobilen, og dermed det første skridt mod at slippe af med din digitale afhængighed.
2: Slet 5 apps på din telefon.
At rydde op på sin smartphone eller tablet er ligesom at rydde op i et overfyldt skab.
Når telefonen er fyldt stresser det dig. Når du begynder at rydde op, føler du måske at alt i telefonen er ting du ikke kan undvære, selvom du aldrig bruger dem.
For mange er det svært at finde 5 apps, der bare skal slettes uden grund, men når det er gjort finder mange også ud af, at det ikke er apps de ikke savner. Har du svært ved at finde 5 apps, så kig f.eks i dine spil, i fotoredigerings programmer, nyheds apps eller digitale magasiner, du har læst.
3: Skriv 5 nyheder, du har læst

Skriv 3 nyheder ned, du kan huske, du har læst i denne uge. Ændrede de dit liv? Gjorde de dig gladere? Kunne du have levet uden at læse dem?

Hvis du kunne have levet uden at læse dem, hvilke nyheder skal der så være i denne uge, som du ikke kan leve uden, når dem fra denne uge var ligegyldige for din overlevelse.

Kunne du måske have brugt den tid, du læste uendelige mængder af ubrugelig nyheder, på at give en af dine venner et opkald på deres fødselsdag? (og ikke bare en ligegyldig tillykke sætning på facebook). Kunne du have gået en tur og nydt den friske luft mens dine tanker fik frit spil? eller kunne du måske have været noget for nogen i den tid?

4: Se film uden
Prøv at se en film med smartphonen, tabletten og computeren slukket. De fleste elsker at se en god film, men de færreste ser i dag en film uden at deres digitale afhængighed melder sig i løbet af filmen, og selvom man “bare lige hurtigt skal tjekke” så fjerner man sin fokus for det man var i gang med, og du ender ofte med ikke at se filmen, men i stedet kigge på din smatphone, tablet eller computer.

Vi håber disse gode råd var hjælpsomme!

2 thoughts on “Få mindre digital stress i hverdagen med 4 nemme øvelser

Lukket for kommentarer.