GuidesHår- og kropsplejeHårplejeKvinderMændNaturligt liv

Vinterbadning: Skønhed på den naturlige måde

Ren hud og glansfuldt hår er noget, de fleste kvinder efterspørger.

Man kan dog hurtigt købe sig fattig i kemikaliefyldte produkter, som lover guld og grønne skove.

Men faktisk tilbyder naturens iskolde vand nogle fantastiske egenskaber – endda ganske gratis. Ifølge forskere har vinterbadning en række skønhedsfordele, som ikke kun gør dig smukkere, men også øger dit velvære.

knibeøvelser, huske dine knibeøvelser, app til knibeøvelser, knibeøvelser app,
Beskyttelse af kroppen

Kroppen bliver dagligt udsat for ting som stress, uv-stråling og rygning. Disse udefrakommende faktorer er med til at belaste og ælde din krop.

Forskning har dog vist, at antioxidanter beskytter kroppen ved at neutralisere de frie radikaler. Dermed mindskes skaden, og det betyder, at du holder dig frisk og sund i længere tid.

Når man vinterbader, øger man produktionen af antioxidanter. Det skyldes det kortvarig oxidative stress, som man udsætter kroppen for i mødet med det kolde vand.

Denne stresstilstand får kroppen til at producere flere antioxidanter, og det har positive effekter på din krop. Foruden at sænke ældningsprocessen, er antioxidanter også gode for helbredet, blandt andet fordi de kan forebygge kræft. Du kan læse om flere helbredsmæssige fordele ved vinterbadning her.

fordele ved vinterbadning, vinterbadning fordele, derfor skal du vinterbade, vinterbadning er sundt, derfor er vinterbadning sundt, vinterbadning
Sundt og flot hår

Når man vinterbader, får man en bedre blodcirkulation, fordi man træner den del af nervesystemet, der kontrollerer cirkulation og tryk. Forhøjet blodcirkulation er gavnligt for håret, da det betyder, at vigtige næringsstoffer bliver transporteret til håret og hovedbunden.

Derudover har det kolde vand en rensende effekt på hovedbunden, ligesom det også lukker hårets yderste lag. Sidstnævnte effekt får håret til at skinne og se sundt ud.

Når du vasker dit hår med shampoo og andre produkter, er det dog bedst at bruge varmt vand. Derfor kan du eventuelt vælge at afslutte dit bad med koldt vand i stedet.

økologisk sengetøj, økologisk senge tøj til voksne, øko sengetøj, sengetøj i økologisk stof, sengetøj i økologisk bomuld, sengeøtj til voksne
Ren og fast hud

Den forhøjede blodcirkulation har også fordele for din hud, da den er med til at rense årer og porer i huden. Det giver en renere og finere hud med færre ophobede affaldsstoffer.

En anden fordel, som vinterbadning har for din hud, er en opstrammende effekt. Helt konkret betyder det mindre risiko for rynker, slap hud og appelsinhud.

Det er dog vigtigt at huske på, at der er mange faktorer, der spiller ind, når det kommer til din hud. Genetik og kost har også stor indflydelse, men derfor er det stadig værd at nævne, at vinterbadning kan gøre din hud smukkere.

juice plulp, brug pulp fra juicen,
Et smil på læben

Skønhed handler ikke kun om skinnende hår og fast hud. Det handler også om en smuk og positiv udstråling.

Af den grund er der mange, der siger, at et smil er et af de bedste skønhedstips, der findes.
Her kan vinterbadning ligeledes hjælpe, da det medfører en øget produktion af endorfiner. Når din krop er i det kolde vand, reagerer den ved at udløse endorfiner. Det gør den som en slags forsvarsmekanisme for at gøre kulden nemmere at udholde. Det gør ikke bare kulden mere udholdelig, men også dit humør højere, da endorfiner fungerer som naturens lykkepille.

Hvis du ikke har mod på at prøve det kolde gys i en af landets vinterbadeklubber, kan du også bruge koldt vand fra bruseren. Gør det eventuelt til en vane at slutte dit bad af med 2 minutters iskoldt vand – fordelen ved dette er, at du kan gøre det året rundt.

Afslut gerne rutinen med lækre, økologiske produkter for at optimere skønhedsfordelene mest muligt. Her på siden finder du en lang rækkes guides til naturlige plejeprodukter uden farlig kemi.

Gem