Derfor bør du bruge økologisk deodorant

På det danske marked findes der er stort udvalg af deodoranter.

Læs også >> Guide: 7 økologiske håndcreme til hænderne

Note: Artiklen om Derfor bør du bruge økologisk deodorant er sidst opdateret D. 20/2 2021. ALLE links i denne artikel er affiliate / reklame links, som sender dig videre til webshoppen.

Her er guiden til, hvorfor du bør vælge den økologisk deodorant

I normale deodoranter er der mange kemikalier, parfume og kunstige tilsætnings stoffer, som i værste tilfælde kan udvikle sig til irriteret hud eller allergi.

Udvikler man f.eks parfume allergi, er det en allergi, man skal leve med resten af livet.

Derudover er mange deodoranter lavet af miljøskadelige materialer, som f.eks spraydåser, der skal sorteres uden farligt affald i mange kommuner.

økoligsk deodorant, deodorant økologiks, roll on økologisk deodorant, urkekram, økologsk urtekram, økologisk urtekram deodorant, dr organic, organic deodorant
Forskning i aluminium deodoranter

Engelske og tyske forskere har fundet ud af, at aluminium kan omdanne raske celler til kræftceller, og at kvinder med brystkræftceller har et særligt højt indhold af aluminium i brysterne ift. kvinder med raske bryster.

Især deodoranter med aluminium i er særligt farlige. Aluminium virker som en anti-perspirant, dvs. stoffet lukker porerne i armhulerne, så man ikke sveder, hvilket gør stoffet “populært” i konventionelle deodoranter samtidigt med at det er et billigt stof at benytte.

Desværre lukkes dette giftige aluminium også ind i det sarte væv omkring brysterne. Kræftcellerne kan efterfølgende i værste fald også flytte rundt i kroppen og sætte sig i organer m.m.

økoligsk deodorant, deodorant økologiks, roll on økologisk deodorant, urkekram, økologsk urtekram, økologisk urtekram deodorant, dr organic, dr organic deodorant
Fakta om økologiske deodoranter

Økologiske deodoranter indeholder ikke aluminiumstoffer, og kan derfor heller ikke fås som anti-perspiranter. Derimod indeholder øko-deodoranter naturlige planteingredienser, som dræber bakterierne, således at sveden ikke lugter.

Vi har fundet nogle af de bedste økologiske deodoranter, som kan købes online her:

økologisk deo, øko deo, økologisk deodorant, økologiske deodoranter, Naturfarm RAV Antiperspirant Deo Roll-on
Naturfarm RAV Antiperspirant Deo Roll-on

En beskyttende og plejende roll-on der giver en dejlig frisk duft af hav gennem hele dagen.

En mild og skånsom deodorant uden alkohol, beriget med ægte rav og et antibakteriel 100% økologisk planteekstrakt.

Irriterer og udtørrer ikke huden idet der er anvendt økologisk Aloe Vera i stedet for vand.

Pris 95 kr – Gå til shop

Urtekram-økologisk-aleovera-deodorant
Økologisk Roll on Deo med aloe vera

Økologisk Roll on Deo med aloe vera fra Urtekan er med mineralsalt, der naturligt hæmmer bakterier og lugt, men ikke hudens naturlige svedproces. Absorberes hurtigt og efterlader hverken skjolder eller hvide mærker på hud og tøj.

Pris 44,95 kr – Gå til shop

2216_3
Økologisk Creme deo med nordisk birk

Økologisk Nordisk Birk creme deo fra Urtekram giver en duft af kornblomst, mens naturligt, aktive stoffer bekæmper uønsket lugt. Din hud får samtidig med denne masser af pleje med en supercocktail af nærende olier og sheasmør.

Pris 44,95 kr – Gå til shop

large-okologisk-deodorant
ØKOlogisk Roll-On Deo

ØKOlogisk Deo-Roll-On har en anti-bakteriel effekt og beskytter huden mod sved og lugt. Den økologiske deo roll-on indeholder Aloe Vera og er velegnet til alle hudtyper. Den har en anti-bakteriel effekt samtidig med at den plejer og beskytter huden mod sved og lugt.

Pris 36 kr – Gå til shop

Find flere økologiske deodoranter i denne oversigt

Kilder: DR2, 13. august 2013