Derfor bør du bruge økologisk deodorant

På det danske marked findes der er stort udvalg af deodoranter

Her er guiden til, hvorfor ud bør vælge den økologisk deodorant

I normale deodoranter er der mange kemikalier, parfume og kunstige tilsætnings stoffer, som i værste tilfælde kan udvikle sig til irriteret hud eller allergi.

Udvikler man f.eks parfume allergi, er det en allergi, man skal leve med resten af livet.

Derudover er mange deodoranter lavet af miljøskadelige materialer, som f.eks spraydåser, der skal sorteres uden farligt affald i mange kommuner.

Forskning i aluminium deodoranter

Engelske og tyske forskere har fundet ud af, at aluminium kan omdanne raske celler til kræftceller, og at kvinder med brystkræftceller har et særligt højt indhold af aluminium i brysterne ift. kvinder med raske bryster.

økologisk deo, øko deo, økologisk deodorant, aluminium i deodorant, deodoranter uden aluminium, deodoranter med aluminium, aluminium anti perspirant, fakta om økologiske deodoranter, guide til økologiske deodoranter, køb økologiske deodoranter, bestil økologisk deodorantIsær deodoranter med aluminium i er særligt farlige. Aluminium virker som en anti-perspirant, dvs. stoffet lukker porerne i armhulerne, så man ikke sveder, hvilket gør stoffet “populært” i konventionelle deodoranter samtidigt med at det er et billigt stof at benytte.

Desværre lukkes dette giftige aluminium også ind i det sarte væv omkring brysterne. Kræftcellerne kan efterfølgende i værste fald også flytte rundt i kroppen og sætte sig i organer m.m.

Fakta om økologiske deodoranter

Økologiske deodoranter indeholder ikke aluminiumstoffer, og kan derfor heller ikke fås som anti-perspiranter. Derimod indeholder øko-deodoranter naturlige planteingredienser, som dræber bakterierne, således at sveden ikke lugter.

Vi har fundet nogle af de bedste økologiske deodoranter, som kan købes online her:

Økologisk-deodorant

Greenpeople Gentle control aloe vera

Roll on aleo vera økologisk deodorant med kamille og sandeltræ. Kåret som ‘bedste naturlige deodorant “af Natural Health & Beauty magasin. Ultra-mild deodorant uden aluminium chlorhydrat og alkohol. Deodoranten har en mild duft af kamille og sandeltræ

Pris 112 kr – Gå til shop

Urtekram-økologisk-aleovera-deodorant

Økologisk Roll on Deo med aloe vera

Økologisk Roll on Deo med aloe vera fra urtekan er med mineralsalt, der naturligt hæmmer bakterier og lugt, men ikke hudens naturlige svedproces. Absorberes hurtigt og efterlader hverken skjolder eller hvide mærker på hud og tøj.

Pris 49 kr – Gå til shop

2216_3

Økologisk Creme deo med nordisk birk

Økologisk Nordisk Birk creme deo fra Urtekram giver en duft af kornblomst, mens naturligt, aktive stoffer bekæmper uønsket lugt. Din hud får samtidig med denne masser af pleje med en supercocktail af nærende olier og sheasmør.

Pris 49 kr – Gå til shop

large-okologisk-deodorant

ØKOlogisk Roll-On Deo

ØKOlogisk Deo-Roll-On har en anti-bakteriel effekt og beskytter huden mod sved og lugt. Den økologiske deo roll-on indeholder Aloe Vera og er velegnet til alle hudtyper. Den har en anti-bakteriel effekt samtidig med at den plejer og beskytter huden mod sved og lugt.

Pris 35,95 kr – Gå til shop

Kilder: DR2, 13. august 2013
Gem

Gem