Forskere: Derfor skal du sove længe

Nyder du også alle de dage, hvor vækkeuret ikke ringer?

Ny forskning fra University of Colorado Boulder, som er offentliggjort hos Diabetes Care, peger nemlig på, at det er sundt at sove længe.

Forskerne fandt 19 unge, raske mænd, og beordrede dem i første omgang til ikke at sove mere end 4,5 timer i fire nætter i træk. De efterfølgende to nætter sov de samme mænd i henholdsvis 12 og 10 timer.

De første fire nætter betød den meget mangelfulde søvn, at de unge mænds cellers insulinfølsomhed blev reduceret med 23 procent. Men med to nætter med ekstra lang søvn blev det vendt med halvdelen af reduktionen.

– Et typisk spørgsmål er hvorvidt og hvor hurtigt et individ kan komme sig over de negative effekter, søvnmangel har på glukose-balancen. Vi har demonstreret, at to nætters genopbygningssøvn med gennemsnitligt omkring 10 timer efter fire nætters søvnbegrænsning hos raske, unge mænd er tilstrækkeligt til at forbedre insulinfølsomheden, siger Josiane Broussard, som er en af forskerne bag undersøgelsen.

Hun og resten af teamet arbejder nu på at finde ud af, hvad de nye opdagelser kan betyde for forebyggelse og behandling af type 2-diabetes.
Kilde: eb.dk