Spændende køkkentilbehør af salt!
Salt er ikke bare noget, man stryger over sin mad mere.
Det er også blevet en aktiv del af madlavningen.
Selvom for meget salt har sine fare, så ville livet være smagløst uden salt. Når du gør det til en instrument i din madlavning, så behøver du ikke så meget salt, som du måske ellers ville have brugt.
Læs også >> Derfor skal du spise hvidløg!
Note: Artiklen om Spændende køkkentilbehør af salt er sidst opdateret D. 29/01 2021. ALLE links i denne artikel er affiliate / reklame links, som sender dig videre til webshoppen.
Vi har fundet 3 fede salt produkter, som du kan bruge som en aktiv del af din madlavning.
Himalaya Salt Kegle med holder
Kog din kylling indefra og ud, mens aromaen fra Himalaya salten trækker ud i kødet og giver den en dejlig saftig smag. Uanset om det er på grillen eller i ovnen, vil din kylling koge hurtigere end med en traditionel rack. Bruger mindre salt end ved brug af bordsalt.
Himalaya salt keglen har naturligt lavt fugtindhold, der tillader den at være opvarmet til ekstreme temperaturer og fastholde varmen i lang tid.
Pris: 85 kr – Bestil salt keglen her
Saltsten fra Himalaya
Saltstenen har rejst hele vejen fra foden af Mount Everest for at give sin kommende ejer en ganske særlig oplevelse. Nu kan man grille, stege, grave og servere med dette unikke redskab, som salter maden for en og samtidig er smuk og dekorativ.
Eftersom saltstenen holder længe på varmen, kan du lægge den opvarmet i et specialindrettet metalstativ og stege maden ved bordet! Middagsgæsterne går bagover af begejstring!
Pris: 319 kr – Bestil saltstenen her
Sådan bruger du Saltstenen til grill:
1. Tør saltblokken af med en fugtig (ikke våd) klud. Put herefter olie på overfladen, hvor maden skal tilberedes.
2. Varm saltblokken langsomt op.
Kullgrill – undgå direkte varme og læg den i siden.
Gasgrill – opvarm i 15 min. ved laveste varme – saltblokken er klar når den rammer 250 grader C.
3. Placer grillmaden på saltblokken – start gerne med lidt af gangen, så det kan nå at stege.
4. Når maden er færdig, lader man saltblokken ligge på grillen.
5. Lad saltblokken køle af i mindst en time før du tager den af grillen.
Husk at bruge køkkenredskaber af metal, ikke plastik! Opbevar saltblokken tørt.
Rivsalt – Riv-selv-salt
Rivsalt (revet salt) er en gastronomisk oplevelse og en helt ny måde at tilføje salt til madvarer. Her bruges et rivejern til saltet – Det er stil!
Det mest kendte krystalsalt stammer fra Pakistan for foden af Himalaya-bjergene. Saltet brydes flere hundrede meter under jordoverfladen og er dannet for mere end 250 millioner år siden efter et urhavs udtørring. Du kan nemt rengøre saltet, hvis du ønsker, ved blot at skylle det under vandhanen. Brug Rivsalt som gave til personen der har alt, og sætter pris på lækre råvarer i køkkenet.
Pris: 199 kr – Bestil Rivsalt her.
Pingback: Himalaya saltstens-lampe mod stress og søvnproblemer - Naturligt liv