Hjemmelavet oliventapenade uden kapers
Oliventapenade er et must på ethvert tapas bord.
Men oliventapenade er også rigtig nemt selv at lave og utrolig lækkert på blandt andet knækbrød, eller i salater.
Naturligt liv har rettet lidt på opskriften, så det bedre passer til det, du normalvis har i køleskabet, men uden at miste noget af den lækre oliven smag.
Hjemmelavet oliventapenade opskrift:
1 Syltetøjsglas
500 gram oliven (sort eller grønne)
1 fed hvidløg
1-2 tsk tørret timian
1 tsk honning
1,5 dl koldpresset olivenolie
Salt
Fremgangsmåde:
Skyl oliven i en si og hæld dem derefter i en skål
Udsten olivene
Tilføj 1 dl olivenolie, honning, timian og hvidløg. Blend blandingen sammen -enten med stavblenderen eller i en foodprocessor. Smag til, juster eventuelt med salt og blend igen. Hæld oliventapenaden på et ren glas.
Oliventapenaden opbevares køligt og mørkt.
Mangler du inspiration til andre spændende opskrifter?