Hjemmelavet oliventapenade uden kapers

Oliventapenade er et must på ethvert tapas bord.

Men oliventapenade er også rigtig nemt selv at lave og utrolig lækkert på blandt andet knækbrød, eller i salater.

Naturligt liv har rettet lidt på opskriften, så det bedre passer til det, du normalvis har i køleskabet, men uden at miste noget af den lækre oliven smag.oliventapenade

Hjemmelavet oliventapenade opskrift:

1 Syltetøjsglas

500 gram oliven (sort eller grønne)
1 fed hvidløg
1-2 tsk tørret timian
1 tsk honning
1,5 dl koldpresset olivenolie
Salt

Fremgangsmåde:

Skyl oliven i en si og hæld dem derefter i en skål

Oliventapenade_oliven

Udsten olivene

IMG_1552

Tilføj 1 dl olivenolie, honning, timian og hvidløg. Blend blandingen sammen -enten med stavblenderen eller i en foodprocessor.  Smag til, juster eventuelt med salt og blend igen. Hæld oliventapenaden på et ren glas.

Oliventapenaden opbevares køligt og mørkt.

oliven Oliventapenade, Oliventapenade, Oliventapenade uden kapers, Oliventapenade med honning, Oliventapenade opskrift, opskrift Oliventapenade, Oliventapenade hjemmelavet, hjemmelavet, Oliventapenade, naturlig liv, naturlige opskrifter, opskrifter på sund mad, opskrifter med oliven, mad med oliven

 

Mangler du inspiration til andre spændende opskrifter?