7 madvarer du (måske) ikke vidste kunne fryses
De fleste ved grønsager, kød, bær og smør kan fryses.
Og en nem måde at komme dit eller familiens madspild til livs, er ved at fryse overskydende mad ned.
Vi har listet med 7 madvarer, du (måske) ikke vidste kunne fryses.
Brie:
Der er ofte tilbud på brie, men får du ikke spist hele brie, så kan du nemt fryse noget af brien ned. Skær brien i mindre portioner, og læg dem i en pose eller bøtte.
Skal tø op langsomt, og osten kan miste lidt af sin normalle konsistens.
Mælk & fløde:
Mælk og fløde kan også sagtens fryses selvom mange ikke tror det. De er egnet til anvendelse i madlavning og bagværk efter frysning. Mælkeprodukter har en holdbarhed på ca. 3 måneder i fryser.
Skal tø op langsomt, og kan miste lidt af sin normalle konsistens.
Ingefær:
Når du heller ikke at bruge alt dit ingefær, før den bliver for gammel? Så frys det!
Frisk ingefær kan nemlig sagtens fryses. Du behøver ikke skrælle ingefæren før frysning, læg den blot i en pose også ind i fryseren.
Kokosmælk:
Kokosmælk er endnu en madvarer, mange ikke ved kan fryses. En smart måde at fryse kokosmælk ned, er i isterninger, så du nemt kan snuppe et par kokosmælks isterninger, når du skal bruge det i din madlavning.
Nødder og mandler:
Dem skal du endelig fryse, i stedet for at lade dem indtørre i en pose i en mørk skuffe. Faktisk forøger frost deres levetid, fordi de på den måde holder på deres olie. Det er især smart for dem, der gerne købe ind i store økonomi-poser.
Vin:
Har du lidt ekstra vin tilovers, kan du fryse det og bruge det senere i din madlavning. Et glas vin kan være perfekt til mange retter og du slipper for at se vinen gå til, fordi du ikke drikker den. Du kan både fryse rødvin og hvidvin ned.
Klargjorte kikærter:
Hvis man elsker mad med kikærter, men ofte glemmer at få blødgjort dem, er her et godt tip. Blødgør en stor portion kikærter, og frys det derefter ned i mindre portioner, så har du altid kikærter når du skal bruge dem.
Pingback: Sådan opbevare du bær bedst muligt - Naturligt liv