Forskere: Hvidløg kan redde dit liv

Del på:
Enten elsker du hvidløg, eller også hader du det.

Men en ny undersøgelse fra Los Angeles Biomedical Research Institute kan måske få mange, som ellers ikke er de store hvidløg-fans, til alligevel at bide i det sure fed.

Forskerne mener nemlig at have fundet frem til, at hvidløgsekstrakt kan reducere forkalkning  i årerne, og dermed være med til at forebygge hjertesygdomme.

– Denne undersøgelse demonstrerer endnu en gang fordelene ved dette tilskud ved at reducere blød plak og undgå dannelsen af ny plak i årerne, som kan resultere i hjertesygdomme, siger hovedforfatteren bag undersøgelsen, Matthew Budoff, ifølge Daily Mail.

I undersøgelsen deltog 55 patienter mellem 40 og 75 år, som havde det til fælles, at de led af en stofskifte-sygdom.

Samtlige patienter fik målt, hvor meget plak, de allerede havde i årerne.  Herefter fik nogle af patienterne 2.400 milligram hvidløgsekstrakt om dagen, mens andre fik en placebo-udgave.

Et år senere blev patienterne undersøgt igen, og her stod det klart, at de patienter, som havde fået den ægte udgave af kosttilskuddet, havde fået nedsat deres samlede plak-ophobning med 80 procent.

– Det har ledt os til at konkludere, at hvidløgsekstrakt kan hjælpe at nedsætte udviklingen af åreforkalkning og omvende de tidlige stadier af hjertesygdom, siger Matthew Budoff.

Kilde: eb.dk