Forskere: Hvidløg kan redde dit liv

Enten elsker du hvidløg, eller også hader du det.

Men en ny undersøgelse fra Los Angeles Biomedical Research Institute kan måske få mange, som ellers ikke er de store hvidløg-fans, til alligevel at bide i det sure fed.

Forskerne mener nemlig at have fundet frem til, at hvidløgsekstrakt kan reducere forkalkning  i årerne, og dermed være med til at forebygge hjertesygdomme.

– Denne undersøgelse demonstrerer endnu en gang fordelene ved dette tilskud ved at reducere blød plak og undgå dannelsen af ny plak i årerne, som kan resultere i hjertesygdomme, siger hovedforfatteren bag undersøgelsen, Matthew Budoff, ifølge Daily Mail.

I undersøgelsen deltog 55 patienter mellem 40 og 75 år, som havde det til fælles, at de led af en stofskifte-sygdom.

Samtlige patienter fik målt, hvor meget plak, de allerede havde i årerne.  Herefter fik nogle af patienterne 2.400 milligram hvidløgsekstrakt om dagen, mens andre fik en placebo-udgave.

Et år senere blev patienterne undersøgt igen, og her stod det klart, at de patienter, som havde fået den ægte udgave af kosttilskuddet, havde fået nedsat deres samlede plak-ophobning med 80 procent.

– Det har ledt os til at konkludere, at hvidløgsekstrakt kan hjælpe at nedsætte udviklingen af åreforkalkning og omvende de tidlige stadier af hjertesygdom, siger Matthew Budoff.

Kilde: eb.dk