Sex & samliv

10 gode grunde til at dyrke mere sex

Er du i tvivl om hvorfor du skal have mere sex i dit liv?

Det er nok de færreste som er.

Men det betyder ikke, at man ikke godt kan bruge lidt flere gode grunde til, hvorfor man skal dyrke sex!

Hvad enten du vil bruge det som lokkemad for din partner eller bare gerne vil vide, alle de gode fordele der er ved sex, så er denne artikel for dig!

Læs også >> Til hende: 30+ Gaver til under 100 kr

Sex og samliv, gode råd til sex og samliv, gode grunde til at have sex, derfor skal du have sex, ægteskab,

15 gode grunde til at dyrke mere sex

1: Godt for hjertet.

Hvis du har sex mindst tre gang om ugen, så halvere du risikoen for slagtilfælde og hjerteanfald – det viser en irsk undersøgelse fra universitetet i Belfast i hvert fald.

2: Sex lindrer stress

En stor sundhedsmæssig fordel ved sex er lavere blodtryk og generel stressreduktion, ifølge forskere fra Skotland, der rapporterede deres resultater i tidsskriftet Biological Psychology.

De studerede 24 kvinder og 22 mænd, der førte fortegnelser over deres seksuelle aktivitet. Derefter udsatte forskerne dem for stressende situationer – såsom at tale offentligt og gøre verbal aritmetik – og bemærkede deres blodtryksrespons på stress. De, der havde samleje, havde bedre respons på stress end dem, der engagerede sig i anden seksuel adfærd eller undlod at stemme.

En anden undersøgelse, der blev offentliggjort i samme tidsskrift, viste at hyppigt samleje var forbundet med lavere diastolisk blodtryk hos samboende deltagere.

Sex og samliv, gode råd til sex og samliv, gode grunde til at have sex, derfor skal du have sex, ægteskab,
3: Sex øger selvværdet

Øget selvværd var en af 237 grunde til, at folk har sex, viser en undersøgelse af University of Texas forskere, som blev offentliggjort i Archives of Sexual Behavior.

Gina Ogden, ph.d., sexterapeut og ægteskabs- og familieterapeut i Cambridge bekræfter at dette en en af grundene til mange har sex. “En af grundene til, at folk siger, at de har sex, er at de gerne vil have det godt med sig selv,” fortæller hun WebMD. “Fantastisk sex begynder med selvtillid, og det hæver det. Hvis sexet er kærligt og trygt, kan det øge selvværdet.

4: Sex er god motion

En god “turen i høet” er en super effektiv måde at slippe af med den dårlige samvittighed over alle de småkager, du fik til frokost. Du forbrænder nemlig 200 kalorier i løbet af en 30 minutters hed session med din partner.

5: Sex reducerer smerte

Når hormonet oxytocin stiger, øges endorfiner som reducere smerter. Så hovedpine er ikke en undskyldning for ikke at have sex, tværtimod kan sex hjælpe med at få den til at gå væk.

6: Sex giver regelmæssige menstruationer

Forskerne fra Stanford og Columbia-universiteterne har fundet ud af, at kvinder, der har sex mindst en gang om ugen, har en meget mere regelmæssig menstruationscyklus end dem, der ikke har så meget gang i den hjemme i dobbeltsengen.

7: Mere vil have mere!

Jo mere sex, du dyrker i dag, jo større er chancen for, at du bliver ved med at producere testestoron, når du bliver ældre – og jo større er chancen for, at du bliver ved med at have lyst til det frække til den tid. Og du har vel ikke lyst til at opgive sex, bare fordi du fylder 40. Eller 60. Vel?

økologisk sengetøj, økologisk senge tøj til voksne, øko sengetøj, sengetøj i økologisk stof, sengetøj i økologisk bomuld, sengeøtj til voksne
8: Sex hjælper dig med at sove bedre

Oxytocin frigives under orgasme, og det fremmer også søvn ifølge forskning. Og at få nok søvn har været forbundet med en række andre gode ting, såsom at opretholde en sund vægt og blodtryk.

9: Sex forebygger kræft

Giv din kæreste en hånd i kampen mod kræften: Ifølge en videnskabelig undersøgelse mindsker han risikoen for at udvikle prostatakræft, hvis han får udløsning jævnligt. Det kan du da godt hjælpe ham med, ikke?

10: Sex styrker dine bækkenbundsmuskler

Du vil få endnu mere nydelse af sex og styrke din bækkenbundsmuskler, som minimere risikoen for inkontinens senere i livet. For at udføre en grundlæggende Kegel-øvelse skal du stramme musklerne i dit bækkenbund, som om du prøver at stoppe strømmen af urin. Tæl til tre, og slip derefter.

Læs også >> Så lang tid tager det at komme sig over fødslen

Kilder: cbsnews.com, woman.dk