Det betyder dine 9 mest almindelige drømme

Har du også undret dig over, hvad dine drømme betyder.
Alle mennesker drømmer, og mange drømme har en underforstået betydning.

Drømmeanalyse psykolog fortæller her meningen bag de ni mest almindelige drømme.

Siden skaberen af psykoanalysen, Sigmund Freud, præsenterede idéen om, at man kunne analysere og tolke menneskers drømme i 1899, har de fleste psykologer imidlertid droppet metoden.

Den britiske psykolog Ian Wallace har mere end 30 års erfaring med drømmetydning, og han har analyseret mere end 150.000 drømme i løbet af sin karriere. Han har forklaret meningerne bag de ni mest almindelige drømme for den britiske avis Independent, og hvordan man skal handle i sit vågne liv, hvis man drømmer dem.

økologisk sengetøj, økologisk senge tøj til voksne, øko sengetøj, sengetøj i økologisk stof, sengetøj i økologisk bomuld, sengeøtj til voksne
1. At finde et tomt rumt.

Hvad det betyder:

Rum i et hus repræsenterer forskellige sider af din personlighed. Finder du et tomt rum, kan det meget vel betyde, at du er ved at opdage et nyt talent, du ikke var klar over, du havde.

Hvad du skal gøre:

Jo mere tid du bruger på at udforske dine skjulte talenter, jo større sandsynlighed er der for, at du vil få åbnet flere døre i dit liv.

car-wrecked-845143_1280
2. Et køretøj ude af kontrol.

Hvad det betyder:

Køretøjet symboliserer din evne til at kunne bevæge dig sikkert mod et mål. I din vågne tilstand, kan du meget vel have fornemmelsen af, at du ikke har nok styr på din vej mod succes.

Hvad du skal gøre:

I stedet for at forsøge at få kontrol over situationen, skal du prøve at slappe af og slippe taget en smule.

Følg dine instinkter, så skal de nok lede dig på rette vej” lyder det fra psykologen.

3. Et fald

Hvad det betyder:

Når du har følelsen af at falde i en drøm, er det et tegn på, du har svært ved at give slip på en specifik hændelse.

Hvad du skal gøre:

I stedet for at bekymre dig over at miste din kontrol, må du komme videre og stole på, at tingene vil falde på plads helt af sig selv.

4. At flyve

Hvad det betyder:

At være i stand til at flyve antyder, at du er sluppet af med ting, som tidligere har tynget dig.

Hvad skal du gøre:

Selvom du muligvis regner denne befriende følelse, skyldes den typisk, at du har truffet en svær beslutning eller er sluppet af med et tungt ansvar i dit liv.

books-1012088_1280
5. At være uforberedt til en prøve

Hvad det betyder:

Eksamener er vores måde at bedømmer vores evnen og kunnen på. Drømmer du denne drøm, tyder det på, du er meget selvkritisk i din vågne tilstand.

Hvad du skal gøre:

I stedet for at fordybe dig i kritik af dig selv, bør du acceptere dine talenter, ved at være glad for det du kan, og det du har opnået.

6. At være nøgen i offentligheden

Hvad det betyder:

Vi udvælger vores beklædning efter, hvilket signal vi gerne vil sende til andre. At være nøgen i offentligheden kan derfor antyde, at der er en hændelse i din vågne tilværelse, som gør, du føler dig blottet og sårbar.

Hvad du skal gøre:

Selvom det kan være både grænseoverskridende og pinligt, er det tit bedst at åbne sig op for andre, så de kan se dine ægte talenter.

frog-914131_1280
7. At være ude af stand til at finde et toilet

Hvad det betyder:

Toiletter er det, vi bruger for at opnå nogle af vores mest basale hygiejnisk behov. Derfor vil en manglende adgang til ét i en drøm betyde, at der er et problem i din vågne tilværelse, hvor du har svært ved at opfylde dine egne behov.

Hvad du skal gøre:

Brug mere tid på at finde ud af, hvad dine behov er, og mindre tid på at varetage andres behov.

8. At dine tænder falder ud

Hvad det betyder:

Dine tænder symboliserer, hvor meget selvtillid du har og hvor magtfuld du føler dig. Falder dine tænder ud, kan det tyde på, du befinder dig i en situation, hvor du ikke føler dig sikker på dig selv.

Hvad du skal gøre:

I stedet for at føle dig magtesløs, bør du forsøge at betragte situationen som en udfordring snarere end uoverkommelig.

Mus, Kat og mus, jagtet, drømmetydning, forstå dine drømme, der betyder vores drømme, fakta om drømme
9. At blive jaget

Hvad det betyder:

Der er noget  i din vågne tilværelse, som du ønsker at konfrontere, men du ved ikke, hvordan du skal bære dig an.

Hvad du skal gøre:

Problemet er ofte en god mulighed for dig til at opnå et personligt ønske eller selvrealisering. Selvom det, som jager dig, nok kan virke skræmmende, hjælper det dig faktisk med at få rettet fokus på dine urealiserbare drømme og talenter.

Bøger om drømmetydning

Hvis du ønsker at lære mere om drømmetydning og hvordan du skal forså dine drømme, så er her nogle bøger som kan hjælpe dig (alle links er affiliate / reklame links til webshoppen)

Sådan Forstår Du Dine Drømme, Michael Rohde, Bøger om drømme, drømmetydnings bøger, tydning af drømme, drømme bøger
Sådan Forstår Du Dine Drømme – Michael Rohde

En praktisk guide til effektivt drømmearbejde – og et bedre liv.

Alle mennesker drømmer to timer hver nat. Og vores drømmes indhold afspejler meget præcist alt det, som er på spil i os. Tænk hvis du tydeligt kunne forstå det, dine drømme fortæller om dig selv?

Denne bog er en praktisk guide til, hvordan du kan arbejde med og forstå dine drømme. Trin for trin viser bogen – med udgangspunkt i forskningen i drømmepsykologi – hvordan du skal gå til dine drømme. Bogen indeholder også et stort leksikon over 100 drømmesymboler og -temaer med forklaring på, hvad de kan betyde.

Forfatteren Michael Rohde er cand. merc., bachelor i psykologi og forsker i drømme, bl. a. i samarbejde med forskere fra Lunds Universitet. Endvidere foredragsholder og indehaver af en af Danmarks mest populære blogs om drømme.

Køb bogen her

Drømmenes Dimensioner, Ole Vedfelt, Bøger om drømme, drømmetydnings bøger, tydning af drømme, drømme bøger
Drømmenes Dimensioner – Ole Vedfelt

Drømmenes væsen, funktion og fortolkning.

Drømmenes dimensioner er den mest omfattende beskrivelse af drømme, som findes. Den vakte anmeldernes og publikums begejstring blandt andet ved at vise, at de konkurrerende skoler for drømmeforståelse, som psykoanalyse, jungiansk psykologi, eksistentialisme og naturvidenskabelig forskning, der hver havde levet deres lukkede liv, kan kombineres på en frugtbar måde.

Den er siden udkommet på 8 sprog og har solgt over 100.000 eksemplarer. Ole Vedfelt har siden været keynotespeaker og drevet workshop. Bogen er løbende blevet opdateret.

Køb bogen her

Drømme & Energifelt, Frank Lorentzen, Bøger om drømme, drømmetydnings bøger, tydning af drømme, drømme bøger
Drømme & Energifelt – Frank Lorentzen

Drømmeleksikon: Drømme & Energifelter et omfattende drømmeopslagsværk, baseret på over fyrre års praktisk erfaring og professionelt arbejde med energifelt og drømme. Den henvender sig til alle med interesse for drømmenes betydning og drømmearbejde. 

Drømme & Energifelt er delt i to hovedafsnit, hvor Del 1 er en indførelse i drømmenes mangeartede funktoner og betydning, herunder bl.a.: Drømmenes tre store udviklingsområder; de mange typer af drømme; de syv energicentre og deres arketyper; farvernes betydning; den terapeutiske effekt og gevinst ved at arbejde med drømme; en guide til hvordan man kan arbejde med drømme.

Drømme & Energifelt Del II er et alfabetisk drømmeleksikon, hvor de mest forekommende symboler fra de natlige drømme beskrives, forklares og sammenholdes med deres forbindelse til krop og energifelt.

Køb bogen her