Nem chokoladekage opskrift
Mangler du også en lækker og nem dessert til middagsselskaber, eller til en fødselsdag?
Vi giver dig her opskriften på en lækker og nem chokoladekage. Opskriften passer på en stor bradepande.
Ingredienser
12 spsk.Kakao
500 gram Hvedemel
600 gram Sukker
2 tsk. Natron
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Salt
4 Æg
500 gram Smør
5 dl. Mælk
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 170 grader.
Start med at smelte smørret, og bland imens mel, sukker, kakao, salt, natron og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt det smeltede smør og rør godt rundt. Tilsæt herefter resten af ingredienserne og rør sammen til dejen har en cremet konsistens.
Dejen hældes i en bradepande og bages i ovn, på midterste rille ved 170 grader i 35 minutter.
Du kan stikke med en nål i midten efter endt tid for at se om kagen er færdig.
Når kagen skal dekoreres, kan du f.eks. bruge glasur, ganache eller hjemmelavet frosting.
Server gerne kage sammen med friske bær og/eller vaniljeis.