Guide: Sådan mørner du oksekød
Elsker du også lækre møre bøffer?
Vi har været i farmors gamle notesbog, og fundet et super trick.
Hvis du gerne vil gøre dine bøffer hurtigt møre skal du gøre følgende:
Skræl en Kiwi og skær den ny i mellem tykke skiver. Læg kiwi skiverne på hver side af bøffen, og pak bøffen ind i bagepapir eller folie.
Efter 2 timer vil sin bøf være dejlig mør, og klar til at blive stegt.
Har du ikke en kiwi?
Hvis du ikke har en kiwi ved hånden, kan du også bruge en papaya. Forskellen er dog at papayaen skal trække 12 timer for at gøre dit oksekød mørt.
På samvirke.dk har vi også kunne læse, at friskpresset ananas juice også kan bruges, men at det er vigtigt at det er friskpresset, da ananas juice fra karton varmebehandlet og tabt enzym aktiviteten.
Grunden til disse frugter kan mørne oksekød er, at de indeholder enzymer, der løser op for de proteiner, der ellers gør dit kød sejt, og derfor bliver det efter kontakt med frugterne mørt.
Har du også et godt naturligt husråd? Så skrive til os på info@naturligtliv.dk