15 gode egenskaber ved æblecidereddike

Æblecidereddike er længe blevet brugt som et decideret mirakelmiddel i hjemmet, og kan blandt andet bruges til at lindre smerter, bekæmpe sygdomme og forbedre kroppens sundhed.

Æblecidereddike indeholder over 30 vigtige næringsstoffer, har et højt niveau af B- og A-vitaminer samt vigtige fedtsyrer og mineraler.

Mange undersøgelser har gennem årene påvist, at æblecidereddike aktivt balancerer kroppens stofskifte, plejer huden, bekæmper allergi og medhjælper luftvejssygdomme.

Her finder du 15 årsager til hvorfor alle bør have en flaske æblecidereddike derhjemme:

1. Lindrer øm hals

Æblecidereddike har en unik evne til at bekæmpe bakterier, så næste gang du kan mærke, at du er ved at få ondt i halsen, kan du i stedet for honning blande æblecidereddike op i varmt vand. 0,5 dl eddike til 2 dl væske. Gurgle derefter én gang i timen.

2. Lindrer halsbrand

Halsbrand skyldes normalt, at mavesyre bevæger sig op i spiserøret. Men æblecidereddike kan hjælpe din mave til at nedbryde maden. Du kan blande en teskefuld æblecidereddike op i et glas med vand, hvilket lindre mave- og halsonde.

3. Renser en stoppet næse

Æblecidereddike indeholder blandt andet B- og E-vitaminer, calcium og magnesium. Alle disse er medvirkende til at behandle og modvirke en stoppet næse samt allergiske symptomer. Æblecidereddike har en relativ høj pH-værdi, hvilket også kan bidrage til at bekæmpe bakterier. Hæld en teskefuld æblecidereddike i et glas vand og drik det, næste gang du har en stoppet næse.

4. Fjerner skæl

Selv her kan æblecidereddikes høje pH-værdi hjælpe. De høje syreniveauer balancerer hovedbundens pH-værdi, og vil dermed forebygge udviklingen af skæl. Bland 0,5 æblecidereddike med 0,5 dl vand i en flaske og sprøjt væsken på hovedbunden. Vikkel et håndklæde omkring dit hår, og lad det sidde i cirka et kvarter.

5. Forhindrer krampe i benene

Krampe i benene i løbet af natten kan være et signal om, at du ikke har nok kalium i kroppen, hvilket er et stof, der er rigeligt af i æblecidereddike. Bland to teskefulde æblecidereddike med en teskefuld honning i et glas varmt vand og drik.

6. Beroliger irriteret hud

Æblecidereddike er antiseptisk, og bekæmper svampeinfektioner. Det kan lindre irriteret hud, der klør eller “brænder”. Hæld et par dråber æblecidereddike på et stykke vat, og dup på de områder af kroppen, hvor huden er irriteret. Det virker også mod acne.

7. Fjerner vorter

Har du fået en vorte? Så kan du bruge æblecidereddike til at fjerne den. Du skal blot blande æblecidereddike med vand, og duppe det på huden med et stykke vat. Du kan også sætte området, hvor vorten er, ned i en skål med fortyndet æblecidereddike i 20 minutter.

8. Fjerner dårlig fodlugt

Eftersom æblecidereddike aktivt bekæmper bakterier, så er den også meget effektiv til at fjerne ildelugtende fodlugt, da æblecidereddiken neutraliserer hudens pH-niveau. Hæld æblecidereddike på en servietter, og lad den ligge i køleskabet natten over. Gnid dine fødder med servietterne så ofte du har brug for. Eller du kan lægge dine fødder i blød i en skål med fortyndet æblecidereddike.

9. Reducerer gasser og lindrer oppustet mave

Hvis man har problemer med fordøjelsen, kan man med fordel bruge æblecidereddike. Drik et glas æblecidereddike opløst i vand inden du spiser, hvilket dermed forhindrer gasser og oppustethed. Æblecidereddike gør, at fordøjelsen bliver hurtigere, og maden kan nedbrydes mere effektivt.

10. Neutraliserer lugte i hjemmet

Æblecidereddike afhjælper ikke kun ildelugtende fødder – men det er også et godt middel til lugte i hjemmet. I stedet for at købe luft friskere kan du blande to dl æblecidereddike med 20 dl i en sprayflaske. Derefter skal du blot sprøjte væsken ud i hjemmet, hvis du ønsker en frisker duft.

11. Kan bruges til rengøring

Man skal helst ikke bruge stærke kemikalier, når man gør rent i hjemmet, specielt nær der findes bedre alternativer såsom sæbe og æblecidereddike. Bland lige dele vand og æblecidereddike og brug dette middel, når du gør rent.

12. Renser afløbet

Når afløbet stopper, så er det ikke nødvendigt at bruge kemikalier. Bland i stedet en 1 dl bagepulver med 2 dl æblecidereddike og hæld det ned i den stoppede vask. Du vil se en boblende “vulkan” effekt.

13. Fjerner skimmel

Hæld æblecidereddike på overflader med skimmel for at fjerne det. Pensel væsken ud over overfladen og lad det tørre. Du kan også blande 2 dl æblecidereddike, med 1 dl bagepulver og hæld det i vaskemaskinen, hvis du for eksempel ønsker at rengøre badeforhænget, der nemt kan komme til at lugte muggent.

14. Udglatter krøllet tøj

Der findes mange gode tricks til, hvordan man udglatter krøllet tøj, og æblecidereddike er et fantastisk alternativ til netop dette. Bland æblecidereddiken op med vand og hæld det i en sprayflaske, og spray væsken på det krøllede tøj. Herefter kan tøjet hænges op og lufttørres.

15. Fjerner møbelpletter

Æblecidereddike er et vidundermiddel, og kan også fjerne vand- og madpletter fra møbler og tæpper. Bland lidt salt med æblecidereddiken, gnid på pletterne og lad det tørre, før du støvsuger overfladen.

Kilde: newsner