DIYHus & HaveNaturlige husråd

Få dine påskeliljer til at holde længere

Vi ønsker alle at vores påskeliljer holder sig smukke og friske så længe som muligt.

I denne guide giver vi dig gode råd til, hvordan du kan få dine påskeliljer til at holde sig smukke igennem hele påsken.

Det unikke ved Påskeliljerne, og tulipaner, er at de kan gå i dvale og hvilket betyder at påskeliljernes vækst og blomstring sættes i stå. 

Gartnerierne høster påskelinjerne før de springer ud og de smukke liljer bliver solgt før de springer ud. For at få påskelinjer til at springe ud, skal de have varme og vand og det er også derfor de ikke står i vand når de bliver solgt.

Få dine påskeliljer til at holde længere, påskeliljer, fakta om påskeliljer, Påskeliljer giftige, forårs blomter,
Guide til at få dine påskeliljer til at holde længere
  • Det første du bør gøre, er at klippe/skære stilkene på påskeliljerne af 1-2 cm fra bunden i en 45 grader vinkel. Ved at gøre dette kan blomsterne bedre suge vandet til sig.
  • Sæt påskelinjerne i en ren vase med lunken vand.
  • Skift vandet i vasen hver dag eller hver anden dag.
  • Undgå at stille dine påskelinjer tæt på dine frugter og frugtfad. Frugter udskiller stoffet ethylen, når de modner og ethylen kan gøre påskeliljernes levetid kortere. 

Læs også >> 10 ting du kan bruge pulpen fra juiceren til

Vigtig viden om påskeliljer
  • Påskeliljerne bør ikke blandes med andre blomster, da de udskiller et stof, der er giftigt for andre planter og dermed forkorter levetiden på alle blomsterne.
  • Giften i påskeliljer kan også være farligt for husdyr, så stil dem et sted dine husdyr ikke kan komme til.
  • Undgå også at dine børn kan komme i nærheden af påskeliljerne. Hvis børn uheldigvis får giften i kroppen kan de få opkast eller diare.
  • Hjorte spiser ikke de gule påskeliljer, de kan nemlig ikke lide lugten som påskeliljer udskiller.
Fakta om påskeliljer

Påskeliljer blomster i det tidlige forår og findes i flere forskellige arter.

Påskeliljer hører til familien amaryllidaceae, der indgår i slægten Narcissus, hvis navn stammer fra den græske mytologi.

Påskeliljer stammer fra Middelhavsområdet og selvom lande som Tyrkiet ikke fejre påske, så bliver påskeliljer også solgt der i foråret.

Påskeliljer indeholder galantamin, der anvendes til fremstilling af medikamenter til et mildt tilfælde af Alzheimers sygdom.

Læs også >> Gratis påske klip: Fra æg til påske kylling