10 ting du kan bruge pulpen fra juiceren til

Når frugt og grønt presses til juice, ender skaller, skræller og frugtkød ofte i skraldespanden, men pulpen fra juiceren kan bruges til mange ting, eksempelvis som fyld i suppe og frikadeller.

Note: Hvad pulpen er brugbar til, afhænger naturligvis af, hvilken brugt og grønt du bruger i din juice. Generelt er gulerødder, rødbeder og æbler meget bredt brugbare.

Læs også >> 6 opskrifter på lækre vand med smag

Miljøvenlig hverdag, genbrug af frugt, juice pulp, økonomisk hverdag, genbrug af pulp, Vegan bøffer, vegan frikadeller
1. Grønne deller

Bland pulpen i kødsaucen og lasagnen, i farsen til frikadeller, kødboller, farsbrød og så videre. Du kan også lave helt grønne frikadeller, hvis du er vegetar eller bare trænger til en kødfri dag.

Der findes et væld af opskrifter på vegetardeller på nettet. Prøv eksempelvis at lave frikadellerne med quinoafrø, kikærter eller røde linser.

nemme boller, nemme hurtige boller, opskrifter på nemme boller, nemme boller, nem morgenbrød
2. Bløde brød og morgenboller

Dit hjemmebagte rugbrød får ekstra fugt, hvis du blander resterne fra juiceren i den mørke dej. På den måde undgår du, at brødet hurtigt bliver tørt. Du kan også tilsætte lidt pulp til det almindelige, hvide brød eller knækbrød, dine pandekager eller som fyld i de hjemmebagte pizzasnegle.

3. Søde kager

Er der meget frugt i pulpen, kan du putte den i dejen til dine hjemmebagte muffins eller i andre kager med frugt. Du kan eksempelvis erstatte gulerødderne med pulp i gulerodskagen eller bruge de juicede rester i stedet for æbler i æblekagen.

tyrkisk linsesupper, mercimekcorba, tyrkisk rød supper, rød supper fra tyrkiet, suppe med linser, Rød linsesuppe
4. Sundt suppefyld

Pulp fra juiceren kan også give suppen bid og et ekstra vitaminboost. Laver du en tyk, cremet suppe som for eksempel en hjemmelavet gulerods- eller ærtesuppe, kan du blende pulpen med. Er du mere til klar suppe, kan du tilsætte pulpen, som den er, med de andre grøntsager.

5. Fermenteret tilbehør

De grønne sager kan konserveres på gammeldags facon og blandt andet blive til garniture, salatfyld og hotdog-topping.

Da kål naturligt fermenterer nemt, er det en god idé at starte processen med eksempelvis hvidkål og senere tilsætte de ønskede ingredienser. Både fyld og væske er guf for fordøjelsen, da der dannes gavnlige bakterier under fermenteringen.

Miljøvenlig hverdag, genbrug af frugt, juice pulp, økonomisk hverdag, genbrug af pulp
6. Syrlige sager

Er du typen, der laver din egen marmelade, kan du også sylte den søde frugtpulp. Brug også citrusskallerne og appelsinskallerne, men husk, at skræl og skaller skal være økologiske, så du ikke får rester fra sprøjtegifte indenbords.

Tilsæt lidt citronsyre til sidst som erstatning for syren i det frugtkød, som er blevet til juice.

7. Pesto til pastaen

En god olivenolie, lidt ristede solsikke- eller pinjekerner og salt. Med disse tre basisingredienser kan du lave pestoer i alle afskygninger af pulpen fra de juicede grøntsager.

Oliven, kapers, parmesan og hvidløg gør sig desuden også godt i den cremede masse, som du kan smøre på brødet eller blande i din pasta.

8. Hjemmelavet myslibar

Blend de søde frugtrester med dadler og en tør ingrediens som for eksempel havregryn og form den faste masse til barer. Placer barerne på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200 grader i 5 minutter. Du kan også putte grofthakkede nødder og kerner i de små energibomber.

9. Grov remoulade

Kog pulpen op med lidt eddike, sukker, vand og gurkemeje, så grøntsagsresterne bliver til en slags pickles.

Den syltede sag kan spises, som den er, til kødpålæg eller blandes med mayonnaise til en hjemmelavet remoulade.

10. Smagfuld sandwich

Pift sandwichen op med en cremet spread i stedet for den traditionelle mayonnaise. Bland blot den grønne pulp i en flødeost med lidt hvidløg, krydderurter, citronsaft eller andre smagsgivere, og smør den på brødet. Pulpen kan også blandes i hummus, som du kan fylde i sandwichen.

Kilde: Samvirke