Saltterapi og det utrolige evner på kroppen

Der findes på nuværende tidspunkt kun en dansk undersøgelse vedrørende saltterapi, og ligeså kun 1 sted i Danmark som tilbyder saltterapi.

Størstedelen af den eksisterende forskning om saltterapi er på russisk, da terapien har sin oprindelse i det tidligere Østeuropa. Kun en lille del af den russiske forskning er på engelsk, men forskningen bekræfter, at saltterapi har positiv indvirkning på f.eks. astma, KOL, bronkitis og bihulebetændelse.

Historien bag saltterapi

Saltterapi blev praktiseret helt tilbage i det antikke Grækenland. Grækerne kendte til de helbredende egenskaber ved salt fra saltminerne i Himalaya og i Østeuropa. Lægekunstens fader, Hipokrates, kendte til de gavnlige resultater ved inhalering af saltpartikler; nemlig den antiinflammatoriske virkning på åndedrætssystemet.

Selv med al den viden, tog det den vestlige medicin mere end et årtusinde at anerkende disse fordele. I en bog udgivet i 1843 af den polske læge Dr. F.Bochkowsky, beskrev han den overraskende sundhedstilstand hos fanger der arbejdede i saltminer. Selvom fangerne levede et usselt liv og blev behandlet nærmest umenneskeligt, levede de længe og havde et godt helbred.

Han mente, at de fleste luftvejssygdomme kunne behandles eller helbredes naturligt med Speleotherapy (det græske ord for “hule”) eller Halotherapy (det græske ord for “salt”). Efter sin forskning og praksis, voksede disse behandlinger i popularitet i hele Central- og Østeuropa.

Under 2. verdenskrig, søgte indbyggerne i byen Ennepetal i Tyskland ly i Kluvert saltgrotten og oplevede at astmatiske lidelser og lidelser i bronkierne forsvandt.

Fra saltminer til saltterapi

Lige siden det banebrydende arbejde af Dr. F. Brochkowesky, har saltterapi været anvendt som en naturlig, alternativ behandling i saltminer og grotter i Himalaya, Centralasien og Østeuropa. Efter jerntæppets fald har resten af Europa fået kendskab og adgang til terapien.

De saltminer hvor der før arbejdede straffefanger, er nu blevet forvandlet til high-tech kurbade for behandling af sygdomme og lidelser i luftvejene.

Sådanne behandlinger finder blandt andet sted i Tyskland (Bad Grund, Harz), Østrig (Solzbad-Salzeman), Rumænien (Praid), Polen (Wielizcka), Aserbadjan (Nakhichevan), Kirgisien (Chon-Tous), Ukraine (Solotvino i Kapaterne & Artiomovsk i Donietsk regionen) og Rusland.

saltterapi, københavn saltterapi, saltterapi i danmark, egenskaber ved salt terapi, hvad er saltterapi,

Selvom Halotherapy i de specielle saltminer giver masser af fordele for sundheden, er det for mange dyrt og utilgængeligt. I 1980’erne udviklede russiske videnskabsmænd kunstige saltgrotter, “Halochambers”, som gjorde terapien lettere tilgængelig.

Et halochamber er et rum, hvor vægge og loft er beklædt med halite salt og miljøet i rummet nøje kontrolleret. Klienterne sidder i saltgrotten i en time pr. session, medens f.eks. beroligende musik og videoer afspilles for at skabe en afslappet stemning. Halochambers er certificeret som “medicinsk udstyr” i Rusland, er udbredt ikke bare i Østeuropa, men findes i dag i England, USA og Australien. Det første kunstige saltkammer er også åbnet i København med navnet Silo halo terapi

Fra saltterapi til saltpiber

For at gøre saltterapi økonomisk tilgængeligt for alle, opfandt to ungarere Sopipa saltpiben i 2002 og fik den afprøvet på Semmelweis Universitetet. 

I 2003 blev Sopipa saltpiben godkendt og klacificeret som medicinsk udstyr i klasse IIa.
Saltpiber tilbyder ikke blot de samme fordele for brugerne som en traditionel saltmine eller et Halochamber. Med en Sopipa saltpibe er der mulighed for daglig ‘behandling’ og ikke blot en kortvarig lindring efter et besøg i en saltmine eller et Halochamber.

Halite salt vs. himalaya salt

Sopipa saltpiben indholder halite salt fra ungarnske og transsylvanske saltminer og ikke himalaya salt, som er en meget hårdere struktur og derfor ikke opløses godt nok. Iflølge de forskere der udviklede saltpiben afgiver Himalaya salt ikke tilstrækkeligt med saltpartikler sammenlignet med halite salt.

Køb Sopipa saltpibe

saltterapi, københavn saltterapi, saltterapi i danmark, egenskaber ved salt terapi, hvad er saltterapi, saltpibe, pibe med salt

Sopipas porcelæn saltpiben indeholder krystaller af Halitesalt fra ungarske og transylvanske saltminer.

Saltinholdet svarer til 15-20 minutters daglig forbrug i 5 år.

Brugen af Sopipa saltpiben er en billig erstatning for et dyrt ophold i specielt indrettede saltminer eller i en af de nye saltterapiklinikker.

Pris: 298 kr – Gå til shop

Kilde: barfodet.dk
Gem