Sådan laver du oliven spiselige

Del på:
Er du den heldige ejer af et oliventræ i Danmark?
Er du også i tvivl om, hvordan du laver dine oliven spiselige.

Så læs guiden her, for at lærer og lave lækre spiselige oliven fra bunden.

Note: Friske ubehandlet oliven er ikke spiselige og de har en grim og ubehagelige smag.

Sådan laver du oliven spiselige

Der findes flere forskellige måder at lave oliven på, dette er en af måderneGør_oliven_spiselige

Det skal du bruge: En cola flaske, oliven, salt, vand og en lille kniv.

Vask olivene grundigt og skær en rille ned igennem olivenfrugten så væsken nemmere kan trænge ind.
Læg olivene i en stor cola flaske, fyld med vand. Skift vandet 1-2 gange dagligt de første 48 timer.

Efter 48 timer fylder du nyt vand i, sammen med 10% salt. Lad blandingen stå i min. 1 uge, måske 2 uger – Smag den til undervejs for at se, om de er som du gerne vil have.

Du kan efterfølgende regulere smagen på dine oliven med at skifte vandet og tilføje mere eller mindre salt, alt efter, hvordan du bedst kan lidt dine oliven.

Når olivene er klar, kan du også hælde nogle af den over i et mindre glas, med olivenolie og krydderier, f.eks chiliflager eller oregano. Derudover er hjemmelavet oliven altid en unik gaveide´

Kilde: Alanya.Dk