Opskrift: Sådan laver du oliven spiselige

Er du den heldige ejer af et oliventræ i Danmark?
Er du også i tvivl om, hvordan du laver dine oliven spiselige.

Så læs guiden her, for at lærer og lave lækre spiselige oliven fra bunden.

Note: Friske ubehandlet oliven er ikke spiselige og de har en grim og ubehagelige smag og derfor har vi lavet denne opskrift til at gøre dem spiselige.

Læs også >> Derfor bør du bruge økologisk deodorant

Sådan laver du oliven spiselige

Gør_oliven_spiselige

Der findes flere forskellige opskrifter til at lave oliven på, dette er en af opskrifterne, som er flittigt brugt i Tyrkiet og Grækenland.

Det skal du bruge: En stor flaske (f.eks en coca cola flaske), oliven, salt, vand og en lille kniv.

Vask olivene grundigt og skær 1-3 riller ned igennem olivenfrugten så væsken nemmere kan trænge ind i dem.

Læg olivene i en stor flaske og fyld den op med almindelig vand. Skift vandet 1-2 gange dagligt de første 48 timer.

Efter 48 timer fylder du nyt vand i, sammen med 10% salt (gerne groft salt). Lad blandingen stå i min. 1 uge, måske 2 uger. Smag dine oliven til undervejs for at se, om de er som du gerne vil have. Nogle kan lide saltet oliven, andre foretrækker dem mere neutrale oliven.

Du kan efterfølgende regulere smagen på dine oliven med at skifte vandet og tilføje mere eller mindre salt, alt efter, hvordan du bedst kan lidt dine oliven. Hold øje med vandet ikke bliver grumset.

Når olivene er klar, kan du også hælde nogle af den over i et mindre glas, med olivenolie og krydderier, f.eks chiliflager, timian eller oregano. Derudover er hjemmelavet oliven altid en unik hjemmelavet gaveidé.

Ikke den rigtige opskrift til dig og dine oliven? Hvad så med at prøve Jeanett´s opskrift på spiselige oliven.

Læs også >> De 10 fødevarer, som indeholder mest sprøjtegift.

Kilde: Alanya.Dk