Sådan bager du glutenfri

Del på:

Det kan være en stor udfordring at bage glutenfri.

Derfor har vi samlet en liste over de bedste råd til, hvordan du kan bage lækkert glutenfrit brød

Her er vores guide til glutenfri:

Glutenfri produkter kan være lidt vanskeligere at bage med netop på grund af den manglende gluten, men følger du vores guide, bliver det meget nemmere:

  • Bland forskellige typer af glutenfrit mel.
  • Anvend med fordel surmælksprodukter.
  • Brug mere gær end du normalt gør – men forvent ikke dejen hæver mere.
  • Brug forskellige former for kerner i din bagning. F.eks hørfrø og solsikkekerner.
  • Bag brødet i en form beklædt med bagepapir eller  i en hævekurv.
  • Tilbered dejen i en røremaskine eller food processor. På den måde får du mere luft ind i dejen.
  • Glutenfrit brød bliver hurtigt tørt end almindeligt brød. Det er derfor være en idé at fryse brødet ned, så snart det er kølet ned til stuetemperatur. Når du skal spise brødet, tager du det op af fryseren, drypper det med lidt vand og luner det i ovnen. Så er brødet som nybagt.

Der findes et stort sortiment af økologiske og glutenfrie produkter, der giver mulighed for større variation i madlavningen til dig, der ikke kan tåle gluten.

Prøv f.eks. at bruge (Klik på navnet for at bestille varen):

Hirseflager

Kikærtemelsådan bager du glutenfri, bag glutenfri brød, hvordn bager man glutenfrit, hvordan bager man glutenfri, hvad er glutenfri brød, glutenallergi, fakta om gluten bagning, bag lækkert glutenfrit brød

Rismel

Hirsemel

Boghvedemel

Soyamel

Majsmel

 

Bøger om at bage glutenfri:

2063858

Glutenfri Bagning, nemt og lækkert – Michael McCamley

Pris: 129,-

Bestil den her

 



Indlægget indeholder affiliatelinks

2 meninger om “Sådan bager du glutenfri

Lukket for kommentarer.