Sådan bager du glutenfri
Det kan være en stor udfordring at bage glutenfri.
Derfor har vi samlet en liste over de bedste råd til, hvordan du kan bage lækkert glutenfrit brød
Her er vores guide til glutenfri:
Glutenfri produkter kan være lidt vanskeligere at bage med netop på grund af den manglende gluten, men følger du vores guide, bliver det meget nemmere:
- Bland forskellige typer af glutenfrit mel.
- Anvend med fordel surmælksprodukter.
- Brug mere gær end du normalt gør – men forvent ikke dejen hæver mere.
- Brug forskellige former for kerner i din bagning. F.eks hørfrø og solsikkekerner.
- Bag brødet i en form beklædt med bagepapir eller i en hævekurv.
- Tilbered dejen i en røremaskine eller food processor. På den måde får du mere luft ind i dejen.
- Glutenfrit brød bliver hurtigt tørt end almindeligt brød. Det er derfor være en idé at fryse brødet ned, så snart det er kølet ned til stuetemperatur. Når du skal spise brødet, tager du det op af fryseren, drypper det med lidt vand og luner det i ovnen. Så er brødet som nybagt.
Der findes et stort sortiment af økologiske og glutenfrie produkter, der giver mulighed for større variation i madlavningen til dig, der ikke kan tåle gluten.
Prøv f.eks. at bruge (Klik på navnet for at bestille varen):
Bøger om at bage glutenfri:
Glutenfri Bagning, nemt og lækkert – Michael McCamley
Pris: 129,-
Indlægget indeholder affiliatelinks
Pingback: Hjemmelavet Biscotti med chokolade - Naturligt liv .Dk
Pingback: Hjemmelavet Biscotti med mandler - Naturligt liv .Dk