Havregryns boller

Del på:
 En frisk bagt bolle er noget som altid glæder.

Havregryns boller med revet gulerod er en er de sundere alternativer til nybagt brød.

 

Havregrynsboller med gulerødder
Tilføj eventuelt 2 dl reven gulerod i bolledejen.
Ingredienser:

1 ½ dl havregryn
3 dl vand
25 g gær
1 dl yoghurt
2 spsk olie
1 tsk salt
500 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling

 

Fremgangsmåde:

Starte med at komme havregryn og vand i en gryde og kog det op, mens der røres 1-2 minutter. Når det er blevet til havregrød, tages gryden fra varmen og afkøles. Kom grøden i en skål og rør den smuldrede gær i.

Kom herefter yoghurt, olie og salt i og rør det hele godt sammen. Tilsæt halvdelen af hvedemelet. Tag herefter dejen ud på bordet og ælt den godt sammen med resten af melet.

Stil dejen til hævning et lunt sted med et rent klæde over i 1 time.

Form 20 boller – du kan også vælge at lave 40 stk, den mindre størrelse er måske mere passende til børnene. Lad dem efterhæve på bagepapir på en bageplade 15 minutter med et klæde over.

Pensl herefter bollerne med æg og bag dem ved 200 grader på midterste ovnribbe i ca. 18 minutter.