Guide: 10 lækre økologisk balsam

I Danmark må producenterne anvende over 7.000 forskellige slags kemiske stoffer og ekstrakter i kosmetiske produkter som blandt andet kan findes i balsam.

Miljøstyrelsen har oplyst, at godt 750 af disse stoffer er reguleret. De øvrige 6250 stoffers sundhedsskadelige virkning er endnu ikke blevet testet grundigt nok til man kender deres virkning, men de er alligevel godkendt til bruge i fremstillingen af kosmetiske produkter til måde børn og voksne.

Din hud og hovedbund er kroppens største organ. Huden absorberer næsten alt, hvad du påfører den. Alle de stoffer, som kroppen ikke kan udskiller igen, lagres i din krop, dit fedtvæv, i hjernen og leveren og føres derfra ud i dit blod.

For at sikre dig at det du påføre din krop ikke er skadeligt for dig selv, og for miljøet så bør du vælge en økologisk balsam og en økologisk shampoo.

Vi har fundet 10 gode økologiske balsams, så du kan tage bad med god samvittighed:

oekologisk-balsam

Dr. Organic økologisk balsam med Argan

Organic Moroccan Argan Oil er en utrolig rig kilde til vitaminer, antioxidanter og essentielle fedtsyrer. De unikke egenskaber af denne fantastiske olie kombineret med en række økologiske æteriske olier og frugtekstrakter, virker denne fugtgivende balsam genoprettende på hårets fibre og trænger dybt ind i cortex og efterlader håret glat, skinnende og sprængfyldt med vitalitet. En lækker kvalitets balsam.

Pris: 80 kr – Gå til shop

ha%cc%8arvask-oekologisk-balsam

Urtekrams økologisk Lavendel Balsam

Plej dit hår med virksomme urteafkog af lavendelblomster og olien fra ægte lavendel. Ekstra pleje får du fra aloe vera, lecitin og glycerin, der giver blødt og luftigt hår, der er nemt at rede ud. Masser ind i håret og lad virke 2-3 min.

Pris: 49,95 kr – Gå til shop

oekologisk-balsam-bidro

Bidro økologisk balsam

100 % økologisk balsam fra Bidro, der anvendes mod følsom, sart, tør og irriteret hårbund. Produktet bliver høstet og dyrket af firmaet Saxilin A/S i Nordjylland, og det produceres uden brug af kunstgødning og sprøjtemidler. Desuden er det 100 % økologisk.

Pris: 259 kr – Gå til shop

ha%cc%8ar-balsam-oekologisk

Faith In Nature økologisk balsam med Kokos

Kokos balsam med økologisk kokos olie 250 ml fra Faith in nature. Anbefales til alle hårtyper men især til tørt, skadet og farvet hår. Tropisk balsam med økologisk kokos. En lækkert duftende og effektiv balsam der fugter i dybden. Der er desuden tilsat glycerin der giver fugt og vitamin E. I forbrugertest blev denne balsam vurderet som den allerbedste nogensinde af alle balsam fra Faith in nature! Suveræn til tørt, skadet og farvet hår da den er meget mild og meget fugtgivende. Uden kunstige farvestoffer og uden kunstig parfume Uden parabener og SLES (kemisk sæbe) Biologisk nedbrydelig Flaskerne er lavet af genbrugsmateriale, som de gør når muligt i alle produkter. Faith in nature er produceret med naturlige ingredienser for at værne om dig og vores miljø. Vi anbefaler at du bruger Kokos balsam efter brug af Kokos shampoo.

Pris: 49,95 kr – Gå til shop

balsam-oekologisk

ECO Cosmetics økologisk Balsam m. Jojoba og Grøn Te

Eco Cosmetics økologiske balsam med jojoba og grøn te er behandler hovedbunden og beskytter håret. Balsammen efterlader håret blødt og nemt at redde ud. Eco Cosmetics balsam er til alle hårtyper og behandler håret med hvedeprotein og jojobaolie uden at det føles fedtet og tungt.
Grøn te hjælper med at balancere hovedbunden sammen med Jojobaolien som er en multifunktionsolie.
Eco Cosmetics producerer økologiske naturlige hudplejeprodukter til voksne samt store og små børn med specielt udvalgte ingredienser.

Pris: 55 kr – Gå til shop

vegansk-oekologisk-balsam

Africa Organics Balsam Marula

Let og fugtgivende balsam til hverdags brug. Marula fugter håret uden at fedte. Har en skøn frisk duft af vild kokos og mint. Vegansk og økologisk certificeret af Eco cert.

Pris: 129 kr – Gå til shop

dr-organic-oekologisk-balsam

Dr. Organic økologisk Pomegranate Balsam

Dr. Organic® benytter kun de fineste naturlige og økologiske råvarer hvor det er muligt. De aktive ingredienser stammer fra hele verden, og er alle grundigt testet for at sikre at de opfylder de strenge retningslinjer for kvalitet. Kombineret med de nyeste videnskabelige metoder til udvinding, ønsker Dr. Organic at sikre at de aktive stoffer bevares for derved at skabe produkter der virkelig fungerer.

Pris: 71,95 kr – Gå til shop 
urtekram-oekologsk-balsam
Urtekram Aloe Vera økologisk Balsam

Solmodne appelsiner giver et strejf af friskhed, mens fugtmagneten aloe vera samarbejder med lecitin og glycerin for at give dig velplejet og luftigt hår, der er nemt at rede ud når du bruger denne økologiske balsam fra Urtekram.

Pris: 49,95 kr – Gå til shop

okologisk-balsam

John Masters Balsam med Rosemary og Peppermint

Denne letvægtsformel udglatter og plejer uden at tynge håret. Proteiner & vitaminer genopretter styrke og glans. Til tørt eller fint hår med naturlige og økologiske ingredienser.

Pris: 235 kr – Gå til shop

oekologisk-urtekram-balsam

Urtekram No Perfume økologisk Balsam

Er dit hår ikke særligt krævende? Men vil du gerne give det lidt ekstra omsorg helt uden parfume, så er du landet det rigtige sted. Fyldt med aloe vera, sheasmør, jojoba- og kæmpenatlysolie, der giver dit hår glans og et blødt strejf. Masser balsamen ind i håret og lad virke 2-3 min før du skylder det ud.

Pris: 49,95 kr – Gå til shop

Gem