Fyldte Auberginer med oksekød

Fyldte auberginer er en lækker og nem ret.

Men det er også en god måde at kombinere grønsager med kød.
Ingredienser til fyldte auberginer:

2 store auberginer

250 g hakket oksekød

2  løgFyldte auberginer, Fyldte auberginer med oksekød, tyrkiske Fyldte auberginer, tyrkiske opskrifter, naturlige opskrifter, opskrifter med auberginer, aubergine opskrifter, Fyldte auberginer opskrift, opskrifter med Fyldte auberginer

1 1/2 grøn peber

1 stk tomat

1 spsk tomatpure

1 fed løg

1/2 tsk chilipulver

1 tsk sort peber

1 tsk salt

1 tsk spidskommen

2 stængler bredbladet persille

 

Sovs til auberginerne.

1 spsk tomatpure

2 dl kogt vand

1tsk salt

1 spsk olivenolie

 

Fremgangsmåde
:

Skær auberginerne midt over, vend stykkerne på højkant og skær nogle skiver, som er ca. 1,5 cm i tykkelse. For at yderstykkerne skal kunne ligge fladt på bradepanden skærer du et lille stykke af skrællen væk, så den ikke “gynger”. Pensl stykkerne med olie og salt og steg dem på begge sider til de er bløde og har fået farve.

Kom olie i en gryde, hak løg og peberfrugterne i tern og svits det. Lidt efter svitses kødes sammen til det er brunt. Hak tomaten i tern og tilsæt den sammen med krydderierne, hvidløg og tomatpure og lad det simre til saften fra tomaten er næsten væk. Hak persille og bland det i kødet.

Fordel kødfyldet på aubergine bådene. Pynt med tomat, persille og/eller grønne peber.

Sovsen: Kog ca. 2 dl vand og opløs tomatpuréen heri, tilsæt salt og olie. Fordel sovsen imellem aubergine bådene og bag pladen i en forvarmet ovn ved 200 grader indtil tomaten ser bagt ud og sovsen er blevet tykkere i konsistensen (ca. 10 min).

 

Et godt tip: Hvis du vil undgå for meget fedtstof og vil spare på tiden, er at pensle aubergine stykkerne og bage dem i ovnen i ca. 15 min. i varmluftsovn og evt. bruge “grill-funktionen” til sidst. Husk at vende stykkerne halvvejs.

Naturligtliv.dk har indgået et samarbejde med Esra Alici Pedersen fra 2verdener.dk. Tak til Esra for en super opskrift

One thought on “Fyldte Auberginer med oksekød

Lukket for kommentarer.