De 7 tegn på kræft, som du skal kende!

Alt for få danskere kender symptomerne på alvorlige kræft-sygdomme, viser ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse.

Kræftens Bekæmpelse er derfor aktuel med ny kampagne, der skal få os til at forholde os til de 7 synligste symptomer på kræft.

I kampagne er det lavet 7 film som forklare hvert af de syv tegn på kræft, som vi bør kende. Det er helt afgørende at skabe viden om de 7 tegn så man kan komme til læge til tiden og blive undersøgt.

Se 7 film om tegnene på kræft kan ses her.

 

De syv tegn er:

Ændret afføringsmønster – eksempelvis blod i afføringen, skiftevis forstoppelse og diarré i mere end to uger, mavesmerter og følelsen af, at tarmen ikke tømmes helt.

Synkebesvær – synkebesvær i mere end en måned. Følelsen af, at noget sidder fast i halsen. Smerter, når du synker.

Knuder eller hævelser – i brystet, armhulerne, lysken, halsen, testiklerne og

Ændrede modermærker og sår – hold øje med modermærker, der ændrer størrelse, form, farve. Danner skorpe, bløder eller begynder at klø. Sår på huden eller læberne, der ikke heler inden for en måned. Sår i munden, der ikke heller. Sår eller irritation omkring kønsdele.
andre steder på kroppen.

Uforklarlig blødning – vær opmærksom på blod i afføring, urin, skede eller sæd.

Hoste og hæshed – hoste, der ikke går væk inden for en måned. Hoste, som ændrer sig eller hoste med blodigt slim. Hæshed, der ikke går væk inden for en måned.

Uforklarligt vægttab – oplever du vægttab uden grund. Vægttab, selvom du ikke har ændret på dine madvaner. Vægttab, selvom du ikke har ændret på dine motionsvaner. Større vægttab end forventet efter en slankekur.

 

Læs mere om kampagnen på kræftens bekæmpelses hjemmeside her.