Belgiske vafler

Del på:

Belgiske vafler er en dessert farvorti, som både store og små elsker! Derudover er belgiske vafler en dessert, du nemt kan portion dossere til gæster samt være kreativ med valget af toppings!

Opskrift

(ca. 8 personer)

Ingredienser til belgiske vaflerwaffles-32392_640

    • 500 ml lunken sødmælk
    • 25 g. gær
    • 500 g. mel
    • 4 æg
    • 1 drys salt
    • korn af ½ stang vanilje
    • 250 g. smør
    • 70 g. sukker

Fremgangsmåde:

1. Varm halvdelen af sødmælken til det er lunkent og rør så gæren ud i mælken. Stil blandingen til side.

2. Smelt smørret i en gryde ved svag varme og stil gryden til side.

3. Fordel æggene i æggehvider og -blommer og pisk hviderne stive.

4. Tag en stor skål og tilsæt mel, vanillesukker og lidt salt. Rør rundt og tilsæt derefter smeltet smør, sødmælk/gær og æggeblommer.

5. Mix mens du tilsætter mælk. Fortsæt til dejen har en tyk, men glat konsistens.

6. Vend forsigtigt æggehviderne i dejen.

7. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur til dobbeltstørrelse. Det tager ca. et par timer.

8. Smør vaffeljernet med og bag de belgiske vafler til de er gylden brune.

9. Server dem rygende varme! Belgiske vafler har ikke godt af at blive gemt for længe.