Barbranchen laver forbud mod plastik sugerør

Dansk Bartender Laug har valgt at forbyde brugen af plastik sugerør

– og håber på at flere i branchen snarest følger med.

På den seneste generalforsamling hos Dansk Bartender Laug, som er det officielle talerør for
danske bartendere og arrangør af Danmarksmesterskaberne, blev der enstemmigt valgt at
fravælge plastik sugerør.

Det er en stor succes for kampen mod de miljøskadelige sugerør lavet af plastik og en sejre for de mere miljøvenlige sugerør (se eksempler i bunden af indlægget ↓)

Læs også >> Guide: 5 gode økologisk shampoo

Dansk Bartender Laug gør barlivet grønnere i fremtiden

Over den seneste tid er det kommet frem hvor meget plastik rent faktisk forurener, og hvor stort et aftryk det sætter i vores enestående natur.

For ikke at tale om de store mængder af plastik som havner i verdens have og senere ender i
vores fødekæde når vi spiser fisk, skaldyr og tang.

Vi er utrolig stolte og glade over at medlemmerne stemte for, at vi som helhed kan stå forrest og gøre vores del for at sikre vores fælles fremtid.” Siger Zander Lauritzen Hansen, formand for Dansk Bartender Laug.

Danskernes interesse for spiritus, cocktails mm. er steget markant de seneste par år, hvilket også har medført at barernes forbrug af sugerør er steget.

”Vi har en forpligtigelse til at være med til at drive nye trends, bæredygtige alternativer fremad. Det er os der står bag baren og skænker, og dermed også os der kan påvirke den retning vi bevæger os i.”

Med beslutningen om at droppe alle plastik sugerør vil alle bar og restaurations samarbejdspartnere i foreningen blive bedt om at droppe plastik fra deres setup eller have en exit-strategi til og med 31/12-2019.

Læs også >> 20+ gaveideer: Oplevelsesgaver til børn

Miljøvenlige sugerør uden plastik

Det siges, at der hver dag smides 500.000.000 plastik sugerør ud. I stedet for at købe plastik sugerør, som forurener vores natur, bør du investere bio nedbrydelige / miljøvenlige sugerør. 

Udvalget af miljøvenlige sugerør vokser hele tiden og du behøver ikke købe en bestemt slags. Derimod kan du vælge mellem mange forskellige slags af forskellige materialer. 

Vi har her fundet en håndfuld eksempler på miljøvenlige sugerør:

metal sugerør, sugerr af metal, stål sugerør, sugerør af stål,sugerør af bambus, bambu sugerør, bambus sugerør, sugerør af naturligvis produkter, naturlige sugerør, nedbrydelige sugerørmiljøvenlige sugerør, bio nedbrydelige sugerør,

Metalsugerør fra KitchPro

Sugerør i rustfrit stål lader dig nyde dine drikke med stil uden at bedrage til plastik forudreningen. Du vasker bare dine metal sugerør, og så kan du bruge dem igen og igen. Flot og miljøvenligt!

Køb miljøvenlige sugerør her

Miljøvenlige hvedestråsugerør

Miljøvenlige sugerør af hvedestrå. Hvedestråsugerørerne er lavet af økologiske hvedstrå. Næsten al den hvede der bliver dyrket rundt om i verden bliver brændt af eller står brak efterfølgende. Disse sugerør er et godt eksempel på muligheden for maksimal anvendelse af vores afgrøder. Sugerøret er til engangsservice, og skal derfor smides ud efterfølgende. Pakken indeholder 30 sugerør i længden ca. 21,5 og en varierende tykkelse på 3-5 mm.

Køb miljøvenlige hvedestråsugerør her

 

sugerør af bambus, bambu sugerør, bambus sugerør, sugerør af naturligvis produkter, naturlige sugerør, nedbrydelige sugerørmiljøvenlige sugerør, bio nedbrydelige sugerør,

Bambussugerør

Miljøvenlige bambussugerør, som er sugerør helt som naturen har tiltænkt et sugerør skal være. Bambussen er økologisk dyrket og derfor naturligt pesticidfrit. Efterfølgende er bambussen skåret til i rette størrelse og udhulet. Da bambussen er i forskellige tykkelser får alle også et unikt sugerør, og det er nemmere at huske hvis glas der er hvis. Desuden er vores bambussugerør mere festige og dekorative end et almindeligt plastiksugerør. Sættet indeholder 6 sugerør og har tilhørende en lille sugerørsbørste. Vi anbefaler at bambussugerørene renses inden brug, da de kan afgive lidt bambusfnuller.

Køb miljøvenlige bambussugerør her

 

Kilde: Pressemeddelelse fra Dansk Bartender Laug