9 spare tips til husholdningen

En moderne husholdning koster mange penge – Men gode råd til en billigere hverdag er heldigvis ikke dyre.

Læs også: 10 nemme sparetips til hjemmet

romanesco-1482972_1920
1. Køb stort ind

Prøv at lave en indkøbsliste med alt, hvad du skal bruge hele ugen, og køb kun det, der står på listen. Sammenlign så med en uge, hvor du handler ind hen ad vejen og du vil formentlig opdage at der er virkelig mange penge at spare. Derudover du bruger mindre tid på at handle og slipper for hver dag er stille sig selv spørgsmålet: “Hmm, hvad skal vi have i dag…?”

2. Besøg biblioteket

Hvis du ikke er typen, der bare må eje, hvorfor så ikke låne? Dit lokale bibliotek har alle de nyeste bøger, musik og film – og vil også gerne bestille dem hjem, når der er efterspørgsel på en bestemt udgivelse.

3. Brug halvdelen

Har du opvaskemaskine? Prøv at dele opvasketabletten midt over – ofte skal der ikke mere end en halv tablet til at gøre dine glas og tallerkner lige så rene som før. På den måde holder de dyre tabletter dobbelt så længe. På samme måde er der meget at spare bare ved at følge doseringsvejledningerne og hælde en hættefuld Ajax (eller en halv) i spanden i stedet for en stor sjat.

expocosmetica-1314539_1920

4. Billig klipning

Det kan snildt koste en tusindlap at gå til frisøren, men på de 18 frisørskoler rundt omkring i landet kan du faktisk blive klippet og farvet meget billigt. For eksempel kan du på skolen i Kolding blive
klippet for 159 kroner og farvet for 199 kr. Klik ind på frisorjob.dk, og find din nærmeste frisørskole.

5. Gratis ting

Med en lille indsats kan du få en masse ganske gratis. På gratis.dk og gratisting.dk kan du f.eks. klikke dig til strikkeopskrifter og få vareprøver på alt fra kaffe og hundemad til kosttilskud og nye dufte. Eller hvad med at blive tester af eksempelvis vaskepulver? Du får vaskemidlerne sendt hjem mod at vende tilbage med en vurdering.

dresses-816033_1920

6. Sælg ud

Tingene i dine gemmer er guld værd. Eller i hvert fald en god pose penge. Så hvorfor ikke sælge alt det, du alligevel ikke skal bruge længere? Tripp Trapp-stolen, de gamle ski – eller den gamle gallakjole? Hold garagesalg, få en bod på et loppemarked, eller sælg ud på netsider som dba.dk eller trendsales.dk. Det er utroligt, hvad du kan få penge for!

bun-268237_1920

7. Bag selv

I stedet for at købe bagerkage, når I skal tv-hygge, kan du selv bage en drøm af en chokoladekage og fryse resten ned, så du har til flere hyggelige forkælelsesstunder. Chokolademuffins er oplagte at fryse ned og lige til at tage ud, inden der kommer gæster. Se naturligt livs opskrifter her.

8. Alternative buketter

Værtindegaven behøver ikke være en dyr, bundet buket. Det kan sagtens være en pakke stearinlys, flotte servietter eller en lækker sæbe. Eller giv en personlig gave, lav f.eks en Krydderolie med timian og chili eller hjemmelavet bodyscrub som værtindegave.

9. Lav træningsaftaler

– og opsig dit dyre fitnessabonnement, som du alligevel aldrig får nok ud af (hvis du er, som vi er flest). Løb i stedet en tur udenfor, eller brug din cykel. Har du svært ved at trække i løbeskoene alene, kan du lave en aftale med en veninde eller en kollega. Det er ikke sikkert, I kan snakke, mens I løber, men I kan jo altid vende verdenssituationen bagefter.

Kilde: magasinetliv.dk


Gem

Gem

Gem

Gem

Gem