6 rigtigt gode undskyldninger til at drikke mere gin

Hvis du i forvejen er vild med gin, kan du kun blive endnu mere begejstret, når vi fortæller dig, at det faktisk kan vise sig at være sundt for dig.

Lidt gin er godt for dig

Alkohol skal selvfølgelig drikkes med måde, men hvis du alligevel skal have dig en lille weekend drink, så er der rigtig mange gode grunde til at vælge gin i din drink.

Grund nummer 1 til at drikke mere gin er selvfølgelig, at gin er meget velsmagende, men faktisk kan gin i de rette mængder også være sundt for krop og sjæl.

Læs også >> Oplevelsesgaver: Ginsmagning m.m

Note: Artiklen om 6 rigtigt gode undskyldninger til at drikke mere gin er sidst opdateret D. 14/3 2021. ALLE links i denne artikel er affiliate / reklame links, som sender dig videre til webshoppen.

Gin, gode grunde til at drikke gin
1. Gin er godt mod sygdom

Gin indeholder blandt andet enebær. Enebær er fyldt med masser af gode C-vitaminer og antioxidanter, og det kan hjælpe dig med at holde snue og sygdom væk.

2. Enebær renser kroppen

Enebær er en ret genial ingrediens, der ofte bruges som lægeurt, da den er vanddrivende og dermed øger nyrefunktionen, modvirker oppustethed samt afværger urinvejsinfektioner.

3. Brug gin mod ømhed

Har du ømme led eller gigt, er gin din ven. Gin kan nemlig hjælpe mod ledsmerter, og nogle sværger endda til rosiner, der har trukket i gin. Om det virker, er ikke 100%, men det er da et forsøg værd.

Gin, gode grunde til at drikke gin
4. Holder huden ung

Alkohol udtørrer huden, hvilket kan give rynker i ansigtet og på kroppen. Men igen hjælper enebærrene, som indeholder antioxidant- og vitaminindhold der modvirker tørheden og giver din hud et skud energi.

5. Bedre fordøjelse

Ginnens enebær og krydderier kan hjælpe fordøjelsen på vej, og det kan samtidigt afhjælpe sure opstød, hvis du har problemer med det.

6. Længere liv

Store mængder alkohol forlænger selvfølgelig ikke livet, men i moderate mængder kan gin forbedre blodomløbet, når du bliver ældre og det kan forlænge dit liv. Enebær indeholder desuden flavonoider, som er gode for hjerte-kar-systemet.

Læs også >> Hjemmelavet kalkfjerner – Godt for miljøet

Find den helt rigtige gin
Gin smagning, oplevelser i Århus, gin smagning i århus, gode grunde til at drikke gin, gin oplevelser
Ginsmagning på Njord Gin Distillery (Århus)

I Sydhavnen i Aarhus ligger Njord Gin Distillery. Her fremstilles der håndlavet gin i små mængder og med nummererede flasker. På Distilleriet kan du tydeligt mærke passionen og kærligheden til at fremstille smagfuld og kompleks gin. Det er Danmarks første dedikerede gindestilleri, og med flere flotte medaljer er Njord Gin allerede godt på vej mod målet om at lave verdens bedste gin.

Her tilbydes en oplevelsesrig vinsmagning på ca. 1,5 time. Det hele starter med en velkomstdrink og om ginens verden og om Njord Gins historie. Derefter smages der på 5 forskellige gin fra Njord Gin. På bordet står der kolde tonic, som kan blandes i ginen.

En spændende oplevelsesgave for både ham og hende i Midtjylland.

Pris: 399 kr. – Køb ginsmagning hos Njord gin her

Lav din egen gin, oplevelsesgaver til voksne, oplelveslesgaver med gin, gin smagning,
Lav din egen gin hos Copenhagen Distillery

I løbet af de sidste par år er gin blevet virkelig populært, og i de store byer skyder ginbarerne op i gadebilledet.

Oplevelsen vare 2 timer, hvorunder du får mulighed for at udvælge urter og krydderier til din egen gin, så du kan blande din egen flaske gin, som er det oplevelsen består af. Du får også mulighed for at lave din egen etikette. Sammen med oplevelsen er der også mulighed for at køre ginens historie.

Pris: 499 kr. – Køb gin oplevelsen her

Elg Gin No. 1, Elg Gin, gode grunde til at drikke gin, gode gin, kvalitets gin, anderledes gin
Elg Gin No. 1

Med Elg Gin No. 1 har skaberen lavet en Gin der med sin krystalklare enkelthed består af tre ingredienser: enebær, gulerod og koriander.

De få ingredienser giver mulighed for at fremstille en gin med uhørt præcision, da de tre råvarer ekstraheres og destilleres hver for sig. Det sker på et avanceret kolonne-destillationsapparat, så man som noget helt unikt i gin-verdenen kun får den bedste del af destillatet med fra alle ingredienser. Det giver ikke blot en enestående renhed og elegance, men det færdige produkt kan sammenstikkes, så der opnås den samme smag og duft hver gang uafhængig af udsving i de benyttede råvarer.

Slutresultatet er en krystalklar og autentisk enebærsmag, der underbygges af, at Elg Gin No. 1 har en alkoholstyrke på 47 procent, hvad der giver bemærkelsesværdig intensitet i både duft og smag. Denne intensitet gives videre, når ginnen bruges til cocktails, og man må ikke snyde sig selv for at prøve denne nye version af Gin og Tonic, hvor enebærsmagen for alvor for lov at folde sig ud.

Pris: 299 kr – Køb Elg Gin No. 1 her

Herbie Gin Pink, lyserød gin, lyserød alkohol, kvalitets gin, gin til kvinder
Herbie Gin Pink

Herbie Gin Pink er destilleret med enebær, tranebær, æbler og hindbær og smager helt fantastisk sød og lækker. Alkoholstyrken er justeret til 37,5 % vol, så den kan drikkes rent i et glas eller mixes med en god klassisk tonic og garneres med friske hindbær fra haven.

Den er mild og rund i smagen og passer således også perfekt til folk, der ellers normalt ikke kan lide gin.

Pris: 299 kr – Køb Herbie Gin Pink her

Kilder: Aktiv Træning, og Food Hacks