5 gode råd til at vælge den bedste vandmelon

I denne guide finder du 5 gode råd til, hvordan du vælger en den bedste vandmelon

En god vandmelon er moden og sød og vælger du den rigtige vandmelon når du handler, så får du en vidunderlig smagsoplevelse med hjem.

I denne guide fortæller vi dig, hvordan du tjekker vandmelonen for ting som feltpletter og gør udvælgelsesprocessen meget lettere!

Læs også >> 6 opskrifter på lækre vand med smag

vandmelon, guide til vandmelon, den bedste vandmelon, find en god melon, hvordan ved man en vandmelon er god
#1 Find markpletten

Markpletten, som man også ville kunne have kaldt liggepletten, er på ydersiden af vandmelonen og kan genkendes ved at det er mere gulligt end de andre steder på melonen. Det er her vandmelonen har ligget og hvilede på jorden.

Selvom det virker som en grim skønhedsfejl på den ellers smukke melon, så kan markpletten give dig nogle rigtig vigtige informationer om, hvordan melonen er indeni.

Du skal lede efter en mørk gul plet. Jo mere mørk gul markpletten er, jo længere var den på stokken og jo sødere er den så. Hvis markpletten er hvid, eller hvis du slet ikke kan se en, så indikerer det at melonen er umoden.

vandmelon, guide til vandmelon, den bedste vandmelon, find en god melon, hvordan ved man en vandmelon er god, blåbær, brombær, frugt
#2 Banke banke på (melonen)

Giv din melon et par bank, ligesom du banker på døren. Hvis din hånd bliver ”smidt” tilbage ligesom på en pumpet fodbold og hvis du kan høre en hul lyd, så er melonen god.

Hvis du ikke hører en hul lyd og hvis melonen ikke virker spændstig, så er kødet allerede blødt og kedeligt i smagen, og det skal du undgå.

#3 Vælg en kedelig vandmelon

Selvom vi alle gerne vil have flot frugt i vores køkken, som også smager vidunderligt, så passer de 2 ting ikke altid sammen.

Et skinnende udseende indikerer en undermoden melon, så undgå dem. Det samme gør sig gældende på honningmeloner.

Læs også >> Top 10 seværdigheder på Vestkysten

sundere liv, sund livsstil, guide til den bedste vandmelon, find den bedste vandmeloon, find den bedste melon, dansk sommer, guide til naturlig livsstil, naturligt liv,
#4 Tjek vægten

Hvis du kan finde en melon, som vejer godt og gerne mere end den ser ud til at veje, så har du fundet en god melon. En tung melon (selvom den måske er lille) indikere at der er masser af vand i den, hvilket giver dig en god saftig vandmelon.

#5 Kontroller, om der er ensartet form

Nogle vandmeloner er runde, andre er ovale og begge er lige gode.

Men hvis der er uregelmæssige bump eller formen ikke er symetrisk, så indikerer det, at melonen måske har fået inkonsekvente mængder sol eller vand, hvilket kan have en negativ effekt på smagen.

Læs også >> Guide: 4 gode råd til at finde de bedste jordbær