3 gode grunde til, at reducere tiden på sociale medier

Det er blevet en fast del af hverdagen at lade fingeren scrolle med igennem skærmen, dobbelt klikke og zoome ind.

Bag skærmen følger vi med i familie, venner og fremmeds liv. Men tiden bag skærmen kan faktisk være direkte sundhedsskadeligt for dig og dine børn.

Forskning viser at følge med I venner og familiers liv online ikke giver den samme lykke følelse som det giver, når du ser den i det virkelige liv. De psykologiske negative effekter ved kun at kommunikere online kan blandt andet inkludere:

Smilende depression

I USA er udtrykket “smiling depression” efterhånden et anerkendt fænomen. Udtrykket dækker over uoverensstemmelsen mellem den digitale identitet (som for mange er utrolig i scenesatte) og den virkelig hverdag, som ofte ikke er så glamourøs.

Der opstår for mange et stort mentalt pres ved kun at vise en side på de sociale medier, som ofte også er en side der er grundigt poleret med fjernelse af fejl og tilføjelser af filtre.

Læs også >>33 naturlige husråd til hjemmet og haven

Mindre Autenticitet

At skrive med nogle online er ikke det samme som at mødes med dem i virkeligheden. Non-verbale signaler er ikke muligt at lave online og autentiske følelsesmæssige detaljer, som f.eks et ansigtsudtryk, bliver online erstattet med en emoji. Eksperter mener der reducere samtale kvaliteten til autistisk niveau.

Den usunde misundelse

Billeder af vennerne foran dyre biler, på ferie i varmen eller med den nyeste taske skaber en usund misundelse.

Vi kan på få minutter bleve opdateret på alle vi følger på de sociale medier og samtidig bliver overvældet af hvor meget de har, som du ikke har. Ifølge et studie har man bevist at vi ved at følge og misunde folk online samtidig kommer til at lave en sociale sammenligning, som trigger depressive symptomer.

menstruationskop, økologisk menstruationskop, menstruationskop økologisk, organisk menstruationskop

Kilder: institut for lykkeforskning, psykologytoday.com, psychcentral.com, guilfordjournals.com og socialstats.dk

One thought on “3 gode grunde til, at reducere tiden på sociale medier

Lukket for kommentarer.